X

El Defensor del Pacient denuncia davant Fiscalia la manca d’oncòlegs a Eivissa

Alguns dels pacients es plantegen fer vaga de fam per protestar

21/12/2022

El Defensor del Pacient denuncia davant Fiscalia la manca d’oncòlegs a Eivissa

L’Associació El Defensor del Pacient ha denunciat davant Fiscalia la precarietat del servei d’oncologia de l’Hospital Can Misses després de la sortida d’una altra oncòloga, que deixa el servei amb un sol metge de plantilla fixa dels cinc que hi hauria d’haver. Els pacients de càncer lamenten el canvi constant de professionals en una especialitat tan sensible com l’oncologia.

María Juana té càncer i la tracta l’oncòloga que ha anunciat ara que se’n va. No descarta fer una vaga de fam per protestar perquè no vol un canvi constant de metge. L’associació El defensor del Pacient considera “alarmant” que només hi hagi un oncòleg a l’hospital Can Misses. Per això, han demanat a la fiscalia d’Eivissa que intervengui davant la “deixadesa de funcions”, diuen, del Govern. L’Àrea de Salut respon que han intentat contractar més oncòlegs, però que per ara no ha estat possible.

Com a solució temporal vendran més oncòlegs de Mallorca i asseguren que els pacients sempre tendran el mateix metge. El sindicat mèdic creu que el Govern ha d’invertir molt més en sanitat a Eivissa. Aposten per oferir incentius econòmics i també d’investigació i formació als metges a canvi d’un compromís de permanència a Eivissa.

21/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT