X

El Defensor del Poble sobre la Covid-19: “Hem resistit, però encara no hem vençut”

Francisco Fernández Marugán fa una crida al consens i a la responsabilitat per afrontar la crisi del coronavirus

25/06/2020

El Defensor del Poble sobre la Covid-19: “Hem resistit, però encara no hem vençut”

El Defensor del Poble en funcions, Francisco Fernández Marugán. /Europa Press.

El Defensor del Poble en funcions, Francisco Fernández Marugán, ha advertit aquest dijous que la COVID-19 continua suposant una amenaça per a la societat, per la qual cosa ha reclamat responsabilitat. “Hem resistit però encara no hem vençut”, ha dit.

Així ho ha defensat Fernández Marugán durant la seva intervenció aquest dijous en el Ple del Congrés dels Diputats per a explicar la seva gestió el 2018 i 2019, on s’ha referit a la crisi que ha provocat la COVID-19. “Un virus que ens ha llançat, de manera impensada i brutal, a escenaris que mai havíem viscut”, ha dit.

El Defensor ha advertit que, encara que Espanya es troba en el procés de desescalada, “l’amenaça per a la salut pública continua”. “Hem resistit però encara no hem vençut. El virus segueix aquí i, per tant, pot rebrotar en qualsevol moment.

“Hem d’anar amb compte i no deixar-nos portar pel desig de tornar ràpidament a la normalitat anterior, ja que la recaiguda complicaria molt les coses”, ha manifestat, per a després afegir que “el conjunt de mesures adoptades, des de la declaració de l’Estat d’Alarma, per totes les administracions han ajudat i han fet que el mal infligit hagi estat molt de menor”. “No ha estat una apocalipsi”, ha subratllat.

Finalment, ha apel·lat “al nivell més gran de consens entre tots els responsables polítics, institucionals, econòmics i socials” per poder superar aquesta crisi i ha destacat que “Espanya necessita grans acords”.

25/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT