societat

El degà de la Seu, Teodor Suau: “El senyor Bisbe no ha comès cap irregularitat”

En un comunicat del Bisbat, Sebastià Taltavull ha demanat perdó


El degà de la Seu, Teodor Suau, ha assegurat en una entrevista a IB3 Ràdio que no hi ha hagut cap irregularitat amb la vacunació del Bisbe de Mallorca.

El fet és que el bisbe Sebastià Taltavull es va vacunar contra el coronavirus a principis de gener aprofitant que la campanya arribava a la residència de Sant Pere i Sant Bernat de Palma, on viuen capellans jubilats. Segons fonts del Bisbat han assenyalat a IB3 Notícies que Taltavull es va vacunar juntament amb els capellans de la residència perquè “tenen contacte diari” i que, encara que no formin part del mateix grup, “tenen contacte constant”. Això després de publicar-se la notícia de la vacunació del bisbe al diari digital OK Diario, que l’acusa de colar-se per no ser encara de cap grup de població per rebre el vaccí. Una situació que també s’ha repetit en càrrecs polítics d’arreu de l’Estat.

A darrera hora d’aquest dilluns, el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, va demanar perdó pel malestar que hagi pogut provocar que s’hagi vacunat contra la covid-19, com a usuari de la residència sacerdotal de Sant Pere i Sant Bernat, de Palma.

Després que el Bisbat de Mallorca confirmés que Taltavull es va vacunar al costat del grup de religiosos d’edat avançada que es resideixen en aquesta casa sacerdotal, la institució ha insistit en un comunicat en què el bisbe és “usuari actiu” de la mateixa i “està inclòs en tots els protocols sanitaris que se segueixen en aquesta Casa”.

El bisbe, que complirà 73 anys en uns dies, va rebre la primera dosi de la vacuna contra la covid-19 el passat 5 de gener, “com la resta dels residents, religioses i empleats de la casa”, segons detalla la nota del Bisbat de Mallorca.

Afegeix que “les qüestions mèdiques, d’infermeria i les vacunes habituals, com la de la grip, li són administrades a la Casa Sacerdotal” i a més s’ha sotmès a tots els cribratges de proves pertinents en aquest centre durant el temps de pandèmia.

“El bisbe lamenta la confusió que hagi pogut crear aquesta situació i manifesta que en cap moment hi ha hagut la més mínima intenció d’actuar en contra del protocol establert per les autoritats sanitàries. Per això, demana perdó pel malestar que hagi pogut provocar aquest fet”, conclou la nota.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Noces i esdeveniments en perill un segon estiu

Demanen claredat en les mesures anticovid de cara la temporada

Cinc pedres de la memòria recorden víctimes del franquisme i el nazisme a Manacor

El Govern instal·la les lloses davant les cases on visqueren aquestes persones abans de ser assassinades

Els Jutjats de Palma, al límit

La jutgessa degana critica la lentitud amb què opera el Ministeri de Justícia

Les restriccions s’aixequen de manera desigual entre sectors i illes

A Formentera i Mallorca, es manté la recomanació de no sortir al carrer a partir de les vuit del vespre