Incendi forestal descontrolat a Andratx: les flames han cremat unes 70 hectàrees
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
IB3 Notícies realitza una anàlisi de les conseqüències polítiques, econòmiques i també ambientals que va provocar l'enfonsament del vaixell, que s'ha convertit en el delericte més gran visitable de la Mediterrània
L’accident i posterior descontaminació dels tancs del vaixell d’Iscomar ‘Don Pedro‘ varen centrar durant unes setmanes l’atenció dels mitjans espanyols i internacionals el juliol de 2007.
IB3 Notícies realitza una anàlisi de les conseqüències polítiques, econòmiques, socials i, també, ambientals que va provocar l’enfonsament del mercant. Un treball de documentació dels serveis informatius de la delegació d’IB3 a Eivissa per recordar el major accident marítim que ha viscut les Illes.
En el moment de l’accident, les comparacions inexactes amb el cas del ‘Prestige’ a Galícia varen posar en risc la temporada turística. De fet, 10 anys després, una trentena d’empresaris i afectats esperen cobrar encara prop d’1 milió d’euros en compensacions per danys i perjudicis.
Uns danys generats per les taques dels combustibles del motor del ‘Don Pedro’. Els hotelers eivissencs miraven d’aturar algunes informacions i imatges que, per exemple, confonien praderies de posidònia amb contaminació d’hidrocarburs. O que s’equivocaven a l’hora de diferenciar que les platges afectades eren les tres urbanes de Vila, no les més de 70 que hi ha a l’illa.
L’aleshores ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, l’expresident del Govern Francesc Anticg o el líder del PP Mariano Rajoy van ser alguns dels polítics que varen sortir davant l’impacte mediambiental que va provocar l’accident del vaixell.
Des de poc després de les 3 i 40 de la matinada, quan varen ser rescatats sans i estalvis la vintena de tripulants i passatgers, el carregador va descansar a 46 metres de profunditat. Amb capacitat per a 102 tràilers o 268 turismes, el ‘Don Pedro’ transportava aquella nit 10 tones de bateries de cotxe usades, 190 tones de gasoil i olis diversos.
La taca a la superfície de la mar va arribar aquella mateixa tarda a Talamanca, després a ses Figueretes, Platja d’en Bossa i s’Estanyol i els límits del Parc Natural de ses Salines. Un centenar d’operaris varen mirar d’aturar el 10% del combustible contaminant que no va poder absorbir directament ni el Clara Campoamor ni l’empresa holandesa especialitzada contractada pel Ministeri de Foment.
Un desastre natural que posa de manifest els recursos limitats de què disposaven les Illes per aquest tipus d’emergència nàutica.
Avui, els 141 metres d’eslora del ‘Don Pedro’, construïts a Santander el 1984, han esdevingut un escull artificial. És el derelicte més gran que els bussejadors aficionats poden trobar a una profunditat visitable a tota la Mediterrània.
Imatges inèdites del ‘Don Pedro’, deu anys després del seu naufragi
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
Es tracta del projecte que coordinarà Inca Mallorca Solidària i que està previst que al llarg d'un any es facin les feines fetes per voluntaris
Redueix a 80 i 130 els cavallers de la colcada i no permetrà inscriure pagesos menors de 14 anys
Els treballadors de l'empresa funerària municipal de Palma han tengut un bon ensurt quan han vist que el cos de la dona es movia