El director de l’aeroport de Palma defensa que l’ampliació no suposarà incrementar la capacitat màxima de la infraestructura

Amb tot reconeix que Son Sant Joan no opera a ple rendiment, fins i tot a l'estiu, i que si es creix a l'hivern augmentarà el nombre de passatgers 


AENA defensa que les obres d’ampliació de l’aeroport de Palma NO pretenen incrementar la seva capacitat màxima i que es mantendrà el límit de 33 vols d’arribada i 33 de sortida i 12.000 passatgers en una hora. El director de l’aeroport de Son Sant Joan, però assegura que la infraestructura no opera al 100% durant tot l’any i que el nombre de passatgers anual podria créixer si ho fa fora de l’estiu i superar, abans del 2025, les previsions de 34 milions de passatgers anuals.

Per a AENA, les obres plantejades pretenen millorar les infraestructures i garantir un servei de qualitat. Asseguren que no és la seva responsabilitat definir quina ha de ser l’oferta turística de Mallorca o d’avaluar la capacitat de càrrega de l’illa.

Tot i que no ha finalitzar l’avaluació ambiental del projecte, AENA ja ha començat la licitació de 3 de les 4 actuacions que preveu el projecte d’ampliació i remodelació de l’aeroport de Palma. Un procediment habitual, segons explica el director de Son Sant Joan, i que es fa per estalviar temps perquè els processos són complicats. Amb tot, la idea era començar les obres l’hivern que ve, però ho veuen complicat i creuen que es retardarà.

Aquest dijous, responsables d’AENA es reuniran amb el govern i també amb alguna entitat per explicar quins són els seus plans.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |