espanya

El nou DNI Europeu irromp des d’avui amb mesures de seguretat actualitzades

La nova versió electrònica del Document Nacional d'Identitat serà transferible a una aplicació mòbil en un futur

FERNANDO VILLAR (EFE).


Avui mateix ha entrat en vigor el nou DNI Europeu, una versió electrònica del Document Nacional d’Identitat que inclou diverses mesures de seguretat actualitzades. Com a novetats, el nou document serà transferible al mòbil en un futur, mitjançant una aplicació mòbil que permet als ciutadans accedir-hi gratuïtament i disposar de signatura electrònica. A més, portarà la seva denominació en anglès (‘National Identity Card’) i un codi amb les dues primeres lletres de l’Estat d’origen, modificacions exigides per la normativa europea.

La Policia Nacional, que ha posat en marxa el procés d’implantació progressiu del nou DNI des del passat mes de juny, assegura que les noves incorporacions en matèria de seguretat són tant visibles com invisibles. Juntament amb la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, la Policia Nacional ha dissenyat un suport amb característiques materials, tècniques, de seguretat, funcionals i d’usabilitat pròpies de les necessitats de l’era digital.

Amb aquesta renovació, Espanya es situa -en paraules de la Direcció General de la Policia– “a l’avatguarda europea” en documentació i identitat digital, sent uns dels pocs països europeus que lliuren el document en el moment de l’expedició. També està previst que, en els pròxims mesos, es lliuri el DNI Exprés, un sistema d’expedició semiautomàtic amb què es pretén reduir el temps d’espera durant les renovacions ordinàries del document d’identitat i incrementar la seguretat, facilitant obtenir-ne una fotografia al moment.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La justícia italiana deixa Puigdemont en llibertat i sense mesures cautelars

L'expresident de la Generalitat haurà de comparèixer dia 4 d'octubre, però mentrestant pot sortir de Sardenya

La reactivació del volcà de La Palma obliga a noves evacuacions

Els habitants de Tajuya i Tacande han hagut d'abandonar els seus habitatges davant l'augment de l'explosivitat del volcà

Puigdemont, a la sortida de la presó de Sàsser: “Espanya mai no perd l’oportunitat de fer el ridícul”

L'expresident de la Generalitat ha sortit aquest divendres de la presó de Sàsser, a Sardenya, després de ser detingut aquest...

Pedro Sánchez demana respecte a la Justícia i advoca pel diàleg

PP i Ciutadans critiquen Sánchez per els seus pactes amb els nacionalistes, que provoquen 'inestabilitat política'