societat

El doble repte de Benestar Social durant el 2020: protegir els vulnerables i incrementar els ajuts

La consellera menorquina repassa l'any i també destaca el nou pis per a víctimes de violència masclista


Els efectes de la pandèmia van força més enllà de l’àmbit sanitari. A totes les administracions, els departaments de Benestar Social han hagut fer mans i mànigues per donar-hi resposta. A Menorca el Consell ha hagut de protegir la salut dels usuaris de geriàtrics i de la Fundació de Discapacitats i intentar donar resposta a l’elevada demanda d’ajuts.

El 2020 va arrencar a Menorca amb el cas de presumpta corrupció de menors que es trobaven sota la tutela del Consell Insular. Un cas que va generar una important polèmica i que va dur a la institució a personar-se, a principis de març, com a acusació particular. Però quan encara no s’havia tancat aquesta crisi, va arribar la pandèmia i els seus efectes van modificar tota la planificació de l’Àrea de Benestar Social.

Un mes i mig després de començar el confinament, per Sant Jordi, Càritas Menorca ja exposava que havia augmentat un 25% el nombre de famílies a les quals donaven aliments i que també s’incrementaven les peticions d’ajut per pagar lloguers i serveis bàsics. El Consell reaccionava aportant un milió d’euros per fer front a l’emergència social amb partides destinades ajuntaments i entitats com la mateixa Càritas i Creu Roja i, entre altres mesures, reforçant l’atenció als usuaris de la Teleassistència i dels centres residencials de majors i de persones amb discapacitat.

Un altre dels problemes socials que ha incrementat els casos durant la pandèmia han estat la violència masclista. Precisament per afrontar les conseqüències d’aquesta xacra social, la consellera destaca com una fita la recent cessió per part de l’Ajuntament de Maó d’un pis pont per poder atendre les víctimes i els seus fills.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Continua el calendari de vacunació: avui torn de les policies locals i demà dels majors de 80 anys

Aquest dimarts també es continuarà inoculant als docents. Serà el torn dels de primària, secundària i també dels alumnes de...

La majoria de clubs de gent gran de Mallorca no volen reobrir encara

Podrien fer-ho dia 2 de març, però ho consideren "imprudent". Prefereixen esperar a estar vacunats

Març comença sense contagis actius a les residències; però amb cinc morts més

A dia d’avui, queden 16 professionals positius en SARS-CoV-2, mentre que la resta s’ha curat. Els curats són un total...

Aquestes són restriccions dels gimnasos

Continuen encara prohibides les classes d'alt impacte i l'ús de la mascareta és obligatori en tot moment