X

El documental ‘El cineasta escondido’ romp el silenci professional de més de dues dècades d’Antoni Aloy

El director mallorquí va desaparèixer de la indústria després de dirigir a Mallorca la pel·lícula 'El celo', amb Lauren Bacall i Harvey Keitel

29/08/2022

El documental ‘El cineasta escondido’ romp el silenci professional de més de dues dècades d’Antoni Aloy

Antoni Aloy tenia només 29 anys quan va dirigir ‘El celo’, la pel·lícula que va rodar a Raixa juntament amb estrelles com Harvey Keitel i Lauren Bacall. Allò que semblava una llançadora a la gran indústria internacional es va convertir en la darrera pel·lícula del director mallorquí. Ara, el documental ‘El cineasta escondido’, codirigit per Valentine Iconaru i Javi Pueyo ens descobreix què va passar i què ha estat d’Antoni Aloy.

El director de cinema reapareix contant la història d’una desaparició no desitjada. Malgrat tot, Aloy ens explica que el rodatge del film ‘El celo’ va ser una experiència única que, amb manco de 30 anys d’edat, el va dur a “tocar el cel amb els dits”, però també a submergir-se “dins un infern“.

El documental ‘El cineasta escondido’ posa llum als motius que dugueren Aloy a deixar la indústria del cinema durant més de dues dècades. El fil conductor és el personatge que representa l’actor José Torresma, el qual que, lluitant per fer-se un lloc al panorama de la interpretació a les Illes, descobreix la misteriosa figura d’Antoni Aloy. Per això, parla amb el periodista i dramaturg Javier Matesanz i el realitzador Toni Bestard, dues persones que coneixen bé Antoni Aloy.

El documental s’estrenarà el pròxim mes d’octubre al Festival de Sitges, on s’ha programat una sessió doble amb la projecció d”El cineasta escondido’ i ‘El celo’. Antoni Aloy explica que aquest documental ha tengut un efecte terapèutic per a ell i ja treballa en nous projectes cinematogràfics que es preveuen materialitzar a partir de la primavera de l’any que ve.

29/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris