X

El documental ‘Urraca, caçador de rojos’ rep el premi Memòria del Cerdanya Film Festival

Aquest guardó s'afegeix als premis a millor documental i millor guió documental que va obtenir a la passada edició del Saraqusta Film Festival

13/08/2023

El documental ‘Urraca, caçador de rojos’ rep el premi Memòria del Cerdanya Film Festival

Redacció

El documental ‘Urraca, caçador de rojos’, coproduït per IB3, ha rebut el premi Memòria del Cerdanya Film Festival a la seva 14a edició. Aquest guardó s’afegeix als premis a millor documental i millor guió documental que va obtenir a la passada edició del Saraqusta Film Festival.

El documental narra la història, des de la perspectiva de la seva neta, de Pedro Urraca Rendueles, un policia franquista, agent de la Gestapo i col·laborador del Règim de Vichy. Entre les seves víctimes, destaquen l’expresident de la Generalitat Lluís Companys i l’exministre republicà Joan Peiró.

El guardó l’han recollit els codirectors del documental, el mallorquí Pedro de Echave i el català Felip Solé. Coproduït per Quindrop i Sègula Films, juntament amb RTVE, IB3 i TV3, ‘Urraca, caçador de rojos’ ha comptat amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca.

13/08/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris