X

El duet Joana Gomila i Laia Vallès tornen a trencar motlles amb el nou EP ‘Així Deçà’ en format casset

Després de Folk Souvenir i Paradís, aquest nou treball no estarà disponible a les plataformes digitals

29/11/2021

El duet Joana Gomila i Laia Vallès tornen a trencar motlles amb el nou EP ‘Així Deçà’ en format casset

Retorna la veu inconfusible de Joana Gomila, genuïna, trencadora, com també ho són les textures, composicions i sonoritats de la cantautora i intèrpret manacorina. Ara arriba un nou treball que Joana Gomila ha cuinat conjuntament amb la teclista sabadellenca Laia Vallès.”Així Deçà” és el nom de l’EP de Gomila i Vallès, que aquest cop, treuen en casset amb _ Suralita Recol·leccions_ el pròxim 10 de desembre.
Expectants de com sonarà aquest aplec de noves cançons, de moment, el duet ha compartit amb els seus seguidors, la portada de la casset que per cert, és obra de n’Odile Carabantes. Aquest dilluns a IB3 Ràdio, hem parlat amb Gomila i ens ha confirmat que les cançons “només estaran disponibles en suport físic de casset, i no els podrem escoltar a les plataformes digitals”.

Val a dir que el duet mallorquí-català no farà una presentació convencional del nou treball “Així Deçà”, sinó que realitzaran una gira que han anomenat de “cassette fòrums”, és a dir, “diverses trobades amb petit format i públic reduït per despertar l’escolta activa de les peces”, explica Gomila. La cantant creu que aquest format de gira més íntima “és essencial en el context d’un món digital. La sensació que tenc és que dins l’àmbit digital hi ha molt de renou”. Gomila afegeix: “Volem asseure’ns amb la gent, escoltar, conversar, compartir sensacions”.

La creadora ha publicat dos àlbums, el darrer, Paradís (2020), a duo amb Laia Vallès, amb fort component de l’electrònica analògica, les veus i distorsions; i el primer, Folk Souvenir ( 2016), on Gomila, explora els ecos i les ressonàncies de la música popular de Mallorca, cantant tonades i teixint sonoritats pròximes al jazz i a la música improvisada.

L’àlbum Folk Souvenir- amb el premi Ciutat de Palma, Bonet de Sanpedro i el guardó Rosselló-Pòrcel de l’Obra Cultural Balear- ja va causar més d’un sotrac estètic en el panorama de la música d’arrel. Tanmateix, el segon àlbum Paradís, encara va ser més trencador, amb reflexions sobre la insularitat, la realitat de Mallorca i l’interior de cada persona. Avui la compositora manacorina ha explicat d’on beu aquest nou EP.

29/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris