societat

El tren de Sóller fa 109 anys

La inauguració oficial es va celebrar el 16 d'abril de 1912, el mateix dia en què es va enfonsar el Titanic

El+tren+de+S%C3%B3ller+fa+109+anys

Avui fa 109 anys de la inauguració del Ferrocarril de Sóller. La inauguració oficial es va celebrar el 16 d’abril de 1912, amb les locomotores nº1 “Sóller” i la número 2 “Palma”, encarregades de dur el comboi inaugural, mentre que el nº3 “Bunyola”, esperava l’arribada de les seves homòlogues a Sóller. Tot el material estava en marxa així com les tres locomotores de la Maquinista Terrestre i Marítima i els sis cotxes fabricats per Carde & Escoriaza. Aquest mateix dia va ocórrer una catàstrofe marítima que va commoure tot el món: el llegendari vaixell “Titanic” es va enfonsar. Un any més tard, es va afegir una quarta locomotora, anomenada “Son Sardina”, que es va posar en marxa a finals d’agost de 1913.

LA HISTÒRIA DEL TREN:

El 1903 l’industrial Joan Morell va proposar la construcció d’un ferrocarril que havia de connectar Palma-Sóller i que passaria per davall la Serra de Tramuntana i del Coll de Sóller a través d’un túnel. Aquesta idea es va desestimar inicialment, però va ser Jerònim Estades, diputat provincial i home de negocis, qui un any més tard va plantejar el projecte i va encarregar-ne la redacció a l’enginyer Pedro Garau.

La construcció del ferrocarril es va encarregar al contractista d’obres Sr. Luis Bovio, qui va comprar als Ferrocarrils de Mallorca una petita locomotora 020T construïda a Anglaterra per “The Falcon Engine & Car Works Ltd. Loughborourg“, fabricada l’any 1891 i amb el número de fàbrica 198. Aquesta petita locomotora s’utilitzava com a tractor de maniobres al port de Palma, de la línia de tramvia que travessava la ciutat de Palma. A aquesta petita locomotora se la va batejar amb el nom de les seves filles “Maria Lluïsa”.

Les obres es varen iniciar el 3 de juny de 1907, amb treballs simultanis des de Palma i Sóller. Després d’un any, la brigada que havia sortit de Palma va arribar a Bunyola, on varen haver de fer front al principal repte del projecte: la Serra d’Alfàbia, que havia de ser travessada per un túnel de 2.856 metres que desembocava a l’altre costat del sinuós Coll de Sóller. Diversos túnels i trinxeres varen haver de ser excavats. El 19 d’agost de 1911, la locomotora Maria Lluïsa arribava als miradors des Pujol de’n Banya. El primer tren d’obres va arribar a Sóller el 30 de setembre del mateix any.

A la petita locomotora Maria Lluïsa li va correspondre el privilegi d’inaugurar la línia de forma extraoficial, i va dur un cotxe-sala de la Companyia de Ferrocarrils de Mallorca amb els responsables del projecte finalitzat: Jerònim Estades, Pere Garau i Antoni Maura.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les companyies aèries amb rutes nacionals mantenen el mateix nombre de places que abans de la pandèmia

El turista nacional i també el mallorquí són els més interessats a venir a Menorca

Alaior vol convertir en un jardí urbà una ampliació a mig construir del cementiri municipal

L'Ajuntament estudia crear-hi una zona de passeig 40 anys després d'haver-se interromput les obres

Les Pitiüses se sumen als actes del Dia contra l’LGTBIfòbia

A Formentera s'ha pintat un banc i un pas de vianants i a Eivissa s'ha instal·lat un monòlit

Manacor, contra l’LGTBI-fòbia

El Consell inaugura una exposició sobre els 40 anys de lluita del col·lectiu LGTBI a Manacor