El Fibwi guanya el derbi de Palma amb una gran remuntada

Un bon darrer quart dona la victòria a l'equip d'Uriz davant el Palmer Basket (73-76)

11/12/2023

26

Derbi de mèrit. Perquè gairebé 3.000 persones varen recuperar les constants vitals del bàsquet a Palma. De mèrit, perquè el Palmer Basket, només amb jugadors nacionals per les lesions d’Urbutis, Ryan Nicholas i Bobby Harris, va ser capaç d’arribar al descans 15 punts a dalt. Emparat en la punteria de Zengotitabengoa i en una defensa de Velcro, va deixar la producció anotadora del Fibwi Palma en 21 punts. I de mèrit, perquè l’equip de Ricardo Uriz, que acabava de baixar de l’avió, va fer un notable exercici de supervivència.

Més enllà d’un primer temps amb la capacitat anotadora de Zengotitabengoa i la direcció d’Adriàn Chapela, el Fibwi va exposar l’atreviment i el talent dels joves Àlex Huguet i Àlex Blanco, que va fer 2 triples només cordar-se les sabates. Insuficient contra un Palmer apadrinat per Toni Vicens a l’inici del darrer quart. El mallorquí va acabar amb 16 punts en 19 minuts. La diferència era un mur, però el col·lapse local i els punts de Rashun Williams i Javi García, que va fer els darrers 7 del Fibwi, varen canviar el signe d’un derbi màgic.