X

El fiscal manté la petició de prop de 600 anys de presó per a Penalva, Subirán i els policies de blanqueig

Tomás Herranz considera que al judici ha quedat provat que varen cometre nombroses irregularitats durant la instrucció dels casos Cursach i Ora

19/09/2023

El fiscal manté la petició de prop de 600 anys de presó per a Penalva, Subirán i els policies de blanqueig

Ana Rubio

El fiscal Tomás Herranz manté la petició de penes que sumen prop de 600 anys de presó per al jutge Manuel Penalva, el fiscal Miguel Ángel Subirán i els quatre policies de blanqueig que col·laboraren en la instrucció dels casos Cursach i Ora. Aquest dimarts ha dit que, durant el judici, ha quedat provat que varen cometre detencions il·legals, revelació de secrets i obstrucció a la justícia, entre altres delictes.

Per a Penalva demana 118 anys de presó, i a Subirán li rebaixa la pena uns mesos i li reclama 121 anys de reclusió. Per als policies demana penes que sumen més de 300 anys de presó. Herranz ha insistit que, durant la instrucció del cas Ora, els acusats practicaven detencions injustificades i enviaven a presó qui no declarava en el sentit que esperaven. També ha dit que ignoraven les proves que no apuntalaven les seves tesis.

Herranz acusa una funcionària de mentir

En acabar de llegir el seu informe, el fiscal ha demanat que s’investigui per fals testimoni una funcionària que va assistir el jutge Penalva. Considera que, quan va declarar al judici, va mentir.

19/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris