X

El formatge Maó-Menorca és la tercera denominació d’origen d’Espanya que més exporta

El producte ha triomfat en els World Cheese Awards 2022, celebrats a Gal·les, aconseguint un or per al curat de Son Mercer de Baix

08/11/2022

El formatge Maó-Menorca és la tercera denominació d’origen d’Espanya que més exporta

Fa 8 anys que Magdalena Bagur i els seus socis elaboren formatge amb marca pròpia, Son Mercer de Baix, dins la denominació d’origen Maó-Menorca. Enguany han decidit per primera vegada presentar-se al concurs mundial i la sorpresa va ser majúscula quan van conèixer la decisió del jurat distingint-lo amb l’or del World Cheese Awards d’entre més de 4.400 formatges de 42 països diferents.

Els formatges Maó-Menorca, en concret la marca Coinga, han aconseguit dues medalles més. Aquests reconeixements són una de les conseqüències no només del creixement de la seva producció, ja se n’elaboren 3 milions de quilos, sinó també de la seva exportació. L’any passat es van vendre gairebé 300.000 quilos, un 10 per cent de la producció, a 48 països fora d’Espanya. Cada vegada més finques que elaboren formatge volen formar part de la denominació d’origen i comercialitzar la seva pròpia marca.

En aquests moments, un 60 per cent de la llet produïda a Menorca per finques inscrites a la denominació d’origen es destina a formatge i la seva comercialització suposa un valor final de 15 milions d’euros.

08/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT