Tanquen al bany un tram de Platja de Palma per un tall amb el fibló d’un “animal marí”
La zona roman amb bandera groga mentre cerquen l'animaló

El responsable de l'empresa emergent balear True World explica el seu projecte de monitoratge i teledetecció de residus marins
Després de passar per Eivissa i per Mallorca, la sisena edició del Fòrum Marí ha celebrat aquest divendres una nova jornada a l’illa de Formentera.
El responsable de l’empresa emergent balear True World, Marco Mendoza, ha explicat el seu projecte de monitoratge i teledetecció d’elements contaminants que es troben dins la mar, com xarxes fantasma, morts per a fondejos il·legals i altres residus voluminosos. Mendoza defensa que saber a on hi ha exactament la brutor és fonamental perquè les administracions puguin prendre decisions per protegir els fons marins.
Al llarg de la jornada, que se celebrarà també pròximament a Menorca, la gestora i investigadora cultural Elisenda Belda, i l’ambientòloga i consultora socioambiental Flor dell’Agnolo han presentat el seu pòdcast educatiu sobre el Mar Balear: Sumergidos.
Finalment, la compositora i enginyera de so italiana establerta a Eivissa, Coco Francavilla, i la investigadora Neus Pérez Gimeno (Universitat de Cadis) van presentar Posidonia soundscapes and marine conservation, una iniciativa que uneix ciència, investigació i art. També hi van ser el fundador de Tursiops, Txema Brotons, i el biòleg Manu San Félix, per dur endavant un treball d’investigació que pretén recollir sons de la mar, com els cants de catxalots a la zona de cria de Menorca o fins i tot la remor que genera el moviment de les praderies de posidònia oceànica.
La zona roman amb bandera groga mentre cerquen l'animaló
L'alerta per desaparició ha estat desactivada
Travessava el pas de vianants amb la seva família quan un cotxe els ha envestit
Aquest dissabte, es vigilarà la zona per descartar rebrots de foc