X

El fotògraf que ens convida a mirar les onades des de dins

Enric Adrián Gener torna a explorar el fons marí de Menorca

16/11/2023

Clara Elorduy

A pulmó, Enric Adrián Gener ens convida a submergir-nos a l’abisme de les seves fotografies. Uns paisatges que retrata amb la seva càmera subaquàtica, sense flash i amb gran angular, per transmetre les seves sensacions davall la mar: com és de petit l’home davant la seva immensitat. Després de viatjar cercant els mars d’arreu del món, el ciutadellenc ha tornat a Menorca per explorar amb mirada plàstica el seu fons marí.

Darrere del tractament artístic de les seves imatges, que, en edició, el fotògraf desproveeix de fons fins a quedar-se en la figura més essencial i, sovint, en blanc i negre, hi ha una mirada profundament respectuosa, gairebé analítica, cap a les criatures que les habiten. Les més habituals són les espècies pelàgiques, entre les quals, un dia, s’hi va colar un cavall menorquí nedant. Una altra de les temàtiques d’Adrián Gener són les onades vistes des de dins, per l’adrenalina i per la dificultat de capturar-ne el moviment de manera nítida.

Des de les xarxes socials de 27mm, el fotògraf no només ens anima a observar onades des de dins, també ens convenç del poder de les imatges per generar consciència cap a un univers tan proper com inexplorat.

16/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris