X

El Front Polisario assenyala que Europa no pot ser còmplice de l’espoli marroquí del Sàhara

El mateix dia que Von der Leyen visita Rabat, una delegació de la República Àrab Saharaui Democràtica arriba a les Balears per agrair la solidaritat amb els refugiats

09/02/2022

El Front Polisario assenyala que Europa no pot ser còmplice de l’espoli marroquí del Sàhara

El reprsentant del Front Polisario, Abdulah Arabi, i la ministra de Cooperació de la RASD, Fatma Mehdi, amb Catalina Rosselló, d'Amics del Poble Saharaui de les Balears.

El representant del Front Polisario a l’Estat Espanyol, Abdulah Arabi, ha dit a Palma que Europa no pot ser còmplice de l’espoli marroquí dels recursos del Sàhara Occidental. “Entenem que els acords entre la Unió Europea i el Marroc són necessaris, però no poden incloure els recursos naturals del Sàhara Occidental, tal i com ha sentenciat el Tribunal de Justícia de la Unió Europea”, ha manifestat Arabi, qui forma part de la delegació de la República Àrab Saharaui Democràtica que aquests dies és de visita a les Balears.

Les manifestacions del representant saharaui coincideixen en el temps amb la reunió que ha tengut la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, amb el Govern del Marroc. Von der Leyen ha anunciat a Rabat una inversió europea de 1.600 milions d’euros en subvencions. Es tracta d’unes ajudes destinades al sector digital, energètic i de transport, així com per potenciar els sistemes de salut i d’educació d’aquest país que, segons la presidenta de la Comissió, Europa considera “un soci estratègic i sòlid, i amb qui vol enfortir relacions”.

Delegació de la RASD

La delegació del Front Polisario visita les Illes durant uns dies per agrair la solidaritat de les Balears amb el poble del Sàhara Occidental, i també tenen previst reunir-se amb representants de les institucions. “Aquests darrers anys, a causa de la pandèmia, les condicions amb què viuen els refugiats saharauis s’han agreujat. La solidaritat amb el poble del Sàhara Occidental, però, no ha minvat. De fethem notat l’augment de la cooperació al desenvolupament per part de les Illes Balears”, ha dit Fatma Mehdi, ministra de Cooperació de RASD, qui també és aquests dies a Palma.

L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Balears coordina la visita de la delegació del Front Polisario. Aquesta és també l’entitat que es cuida del programa Vacances en Pau, que cada any du a les Illes desenes de joves. Després de dos estius sense que s’hagi pogut dur a terme a causa de la pandèmia, l’entitat preveu que aquest estiu que ve ja es pugui realitzar.

09/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris