cultura

El futur CIFTC ja té el mobiliari d’arxiu per als més de 200.000 negatius de fotografia de Toni Catany

El Centre Internacional de Fotografia de Llucmajor enllesteix el conveni de cessió patrimonial de la casa natal del fotògraf

Cisterna i escala conservades al Centre Internacional de Fotografia Toni Catany que obrirà abans d'acabar l'any (Foto: MateoArquitectura)


Més de 200.000 negatius, entre 10.000 i 15.000 còpies en paper i la col·lecció d’obra d’altres fotògrafs com el també llucmajorer Tomàs Montserrat, conformen el llegat del fotògraf Toni Catany. Un patrimoni artístic que ja compta amb el mobiliari d’arxiu per guardar-lo al Centre Internacional de Fotografia que ha d’obrir a Llucmajor abans que acabi l’any.

El director de la Fundació Toni Catany, Toni Garau, explica que actualment s’està en la fase d’equipament d’aquest nou espai d’exposició i estudi ubicat a la casa natal de Catany (carrer d’es Convent, 51) i també a la del veïnat, de Montserrat, pioner fotogràfic llucmajorer recuperat de l’oblit per Catany i que tendrà el seu espai a les instal·lacions .

La Fundació Toni Catany, – presidida pel poeta llucmajorer Miquel Bezares i amb Maria del Mar Bonet, amiga íntima del fotògraf, entre les vocals -, té fixada per conveni amb el Govern l’obertura del centre enguany. La gestió seria directe amb la cessió d’ús de les cases de Catany i Montserrat que són de propietat pública.

Per l’obertura del nou centre, es preveu comptar amb algun dels fotògrafs de l’àrea d’influència de l’artista llucmajorer i que ja han exposat a Mallorca. Són el finlandés Pentti Sammallahti, el japonés Masao Yamamoto, l’anglès Michael Kenna, el belga Marc Trivier i l’holandesa Carla Van Puttelaar.

Malgrat no comptar encara amb el definitiu Centre Internacional de Fotografia de Llucmajor, la Fundació Toni Catany no ha deixat de fer exposicions de l’obra del fotògraf, mort el 2013, durant els darrers anys. Aquesta setmana s’ha inaugurat a Brussel·les (Box Gallerie) la mostra Toni Catany: Partir, revenir.

 

 

 

 

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Emocions i natura al CCA Andratx

Aquest divendres s'inauguren dues exposicions individuals i una fira d'artistes

Es Migjorn Gran decora alguns dels seus carrers amb paraules antigues

Les dones del grup de Patchwork han cosit banderoles amb paraules extretes del llibre Espigolant

Joan Manuel Serrat s’acomiada emocionat de Mallorca

El cantautor va posar el públic en peu cantant "La Balanguera" amb Maria del Mar Bonet

La música coral brilla al concert màgic del torrent de Pareis

Capella Mallorquina i Cap Pela actuen a l'emblemàtic espai en un acte que arriba a la 58a edició