3.500 persones es retroben amb els ‘Ja t’ho diré’
És la segona cita en honor a un dels fundadors, Sente Fontestad
Palma acull el novè congrés de "Ciutats que Caminen", una trobada que vol posar damunt la taula la necessitat de reduir la presència del cotxe dins les ciutats
“És fonamental saber que les ciutats estan per a reafer. Han estat molt de temps sotmeses al domini del cotxe i és el moment de pensar que hi ha que s’ha d’alliberar aquest ús predominant a la ciutat, i fer-lo per a les persones que caminen, que estan, que juguen, que es relacionen a l’espai públic”, explica Ana Montalbán.
‘No hi ha ciutats, es fa caminant’ és el lema del novè congrés “Ciutats que Caminen”, que té lloc aquests dies a Palma. Entre les moltes idees que es posen sobre la taula, es parlarà del concepte de ciutats, a 15 minuts. Ana Montalbán, una de les ponents del congrés, explica que és un concepte fonamental per a totes les ciutats que vulguin sumar-se a aquest nou model. “Si nosaltres podem comprar, treballar, disfrutar en quinze minuts o amb bicicleta en el nostre dia a dia, la nostra vida serà millor, no estarem tant de temps dins un cotxe, millorarà la nostra salut i el nostre benestar”, explica Montalbán.
A partir de 2023, les ciutats de més de 50 mil habitants tenen l’obligació d’establir com a mínim una zona de baixes emissions. En aquestes zones, l’accés, la circulació i l’aparcament dels cotxes quedarà limitat en funció de la seva etiqueta emesa per la DGT. Segons quin etiqueta tengui el cotxe, no podrà entrar en segons quines zones.
Amb menys cotxes dins les ciutats, hi guanyam tots reduint els nivells de contaminació de l’aire i l’acústica, el medi ambient i la nostra salut.
És la segona cita en honor a un dels fundadors, Sente Fontestad
És un programa de l'Hospital de Son Espases que es va crear fa tres mesos
1.284 adolescents de 25 centres han escenificat els feminicidis produïts a Espanya des del 2003
A les 20.30 hores arribarà el compte enrere per il·luminar Ciutat