X

El Gatvaire, un còmic per donar a conèixer la importància de preservar aquesta espècie

"El gatvaire, una història gens espinosa", la darrera proposta del projecte Petits Taurons amb la qual es reivindica la importància de preservar l'espècie i els esforços que es fan per aconseguir-ho

15/12/2023

El Gatvaire, un còmic per donar a conèixer la importància de preservar aquesta espècie

El gatvaire surt de la mar per endinsar-se al paper i protagonitzar les seves pròpies aventures. És la proposta creativa del projecte Petits Taurons, una iniciativa engegada per la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, juntament amb diferents entitats de conservació marina per obtenir la complicitat dels més joves i generar consciència sobre la importància de preservar la biodiversitat marina.

És una passa més d’una iniciativa molt més àmplia que abasta la reproducció en captivitat del gatvaire i que conclou amb l’alliberament de les cries al medi marí.

Aquesta espècie de petit tauró es troba en perill d’extinció; un dels seus principals enemics són les males pràctiques de pesca. Tot i que en podem trobar a altres parts del món, els exemplars que hi ha a les Illes no neden a mar oberta i, per tant, no se solen moure del seu redol. La pesca, diuen, és el seu major enemic.

15/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris