X

La crisi al Mateu Orfila: cronologia dels fets

L'antic gerent de l'Àrea de Salut de Menorca insisteix en ampliar la capacitat de la UCI, que actualment disposa de 7 llits 

24/11/2020

La crisi al Mateu Orfila: cronologia dels fets

Escolteu la secció sencera aquí.

L’Àrea de Salut de Menorca ha viscut els darrers dies la seva major crisi. L’anunci del cessament del cap de servei de Medicina Intensiva ha generat un conflicte entre els treballadors i la gerència. En aquest reportatge, emès a l’informatiu vespre d’aquest dilluns, es repassa la cronologia dels fets.

També participa d’aquest espai l’antic gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, el doctor Antoni Gómez Arbona. Sosté que el responsable últim del cessament d’un cap de servei, com el que s’ha volgut fer a l’Hospital Mateu Orfila, és de la conselleria de Salut.

Arbona sosté que un gerent no té plena autonomia per prendre decisions relatives a un centre hospitalari. Sempre cal el vist-i -plau definitiu del govern autonòmic.

L’exgerent, a més, explica que el centre hospitalari de Menorca disposa de molts serveis gràcies a la voluntat de millora i formació del personal. En aquest sentit, assegura que fa temps que es treballa en incorporar les intervencions d’hèrnia discal, que pràcticament no requereixen hospitalització i tan sols faria falta reciclar els professionals. També, avança, hi ha la voluntat d’ampliar la capacitat de la UCI, que actualment disposa de 7 llits i en l’actual context s’ha demostrat imprescindible. L’ampliació, però, ha d’anar acompanyada d’una major dotació de professionals. En aquest sentit, Arbona manté que mai hi ha hagut problemes per disposar de metges tot i que  reconeix que hi ha molta rotació perquè molts sanitaris resideixen de manera temporal a l’illa.

Per últim, es mostra esperançat per l’anunci del  pla de vacunació i anima tothom a demanar cita per protegir-se del coronavirus. ‘No tindria sentit esperar que hi hagi més morts per fer-ho’, conclou.

El que va ser màxim responsable de la sanitat a Menorca ha estat el protagonista de la secció de l’informatiu vespre d’aquest dilluns. Un espai que ha començat amb un reportatge sobre la crisi viscuda al Mateu Orfila els darrers dies. Un document sonor que recull la veu dels protagonistes de la major revolta que mai no ha patit la sanitat menorquina.

24/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris