SOCIETAT

El GOB avisa: Menorca ja supera la capacitat de càrrega nàutica

El litoral de l'illa compta almenys amb 18 punts amb més embarcacions de les que poden acollir, segons els ecologistes


Menorca ja supera la capacitat de càrrega nàutica. El GOB es basa en el darrer estudi inclòs al Pla General de Ports de Balears i en les dades del Pla Insular de Costa, actualment paralitzat, per xifrar aquest excés en més de 800 embarcacions. Des de la patronal d’empreses nàutiques, ASMEN, acusen els ecologistes de convertir una oportunitat en un problema.

El litoral de Menorca compta almenys amb 18 punts on la capacitat de càrrega nàutica és molt superior a la d’acollida. Una realitat que el GOB posa en xifres: 810 embarcacions més. Un nombre que obté després de creuar les dades de les barques que es van trobar fondejades a algunes cales de Menorca a l’estiu de 2010 amb les que aporta el recent estudi elaborat pel SOCIB per encàrrec de la Direcció General de Transport Marítim del Govern, que calcula el nombre màxim de barques que podrien fondejar a les cales i barques de Menorca en 2.115 embarcacions.
Des del GOB apunten que des del 2010 s’han incrementat els amarratges, sobretot al port de Maó, mentre que a Addaia es vol duplicar la zona afectada pel port esportiu. Per això, fa una crida als gestors dels ports i també a les empreses nàutiques per tal d’estructurar una oferta basada en la qualitat i no en la quantitat.
Més per Menorca ha presentat al Parlament una bateria de set propostes per frenar la saturació que viu l’illa. Una d’elles, limitar l’afluència de turistes per mar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |