societat

El GOB demana a Cort que aturi la tramitació de la planta de formigó de Son Güells

L'entitat assegura haver detectat el que qualifica com a "greus deficiències i omissions" a l'informe d'impacte ambiental


El grup ecologista GOB ha demanat a l’Ajuntament de Palma que paralitzi la tramitació de la llicència d’activitats per autoritzar una planta de preparació de formigó a Son Güells, en haver detectat el que qualifica com a “greus deficiències i omissions” a l’informe d’impacte ambiental.

L’entitat ha analitzat l’expedient de la planta de dosificació per a la preparació de formigó al carrer Marie Béhen de Palma i ha advertit en un comunicat que encara que el projecte se situa en un sòl urbà qualificat com a sòl industrial, està situat prop de la urbanització de Son Güells, la residència i centre de dia del mateix nom, l’Estadi Balear, el poliesportiu municipal Germans Escales i el col·legi San José Obrer.

El GOB considera “totalment incompatible” aquesta activitat industrial amb la presència just al costat d’una residència per a malalts neurodegeneratius i un parc d’habitatges plurifamiliars, per qüestió de sorolls, mobilitat i impacte visual “però sobretot per l’emissió de partícules”.

El projecte compta amb un informe favorable que els tècnics de la Comissió Balear de Medi Ambient que segons el GOB presenta “un error greu en la consideració de la ubicació del projecte”, ja que constantment es refereix a la parcel·la industrial com si aquesta estàs dins del Polígon de Son Morro, quan no és així.

La sol·licitud és per a una parcel·la industrial situada en un entorn de sòl urbà amb qualificacions de residencial, equipaments, espais lliure públic i servei, que queda a 800 metres de distància del polígon i, segons el GOB, la referència cadastral de l’informe d’impacte de Medi Ambient és incorrecta.

Quant a la valoració tècnica de l’informe, el GOB retreu que en analitzar l’emissió de partícules, soroll i incidència paisatgística no faci referència a la proximitat d’habitatges i a més “minimitzi” la incompatibilitat de l’activitat sol·licitada amb l’existència d’un centre per a persones amb discapacitat física o malaltia neurodegenerativa de menors de 65 anys en la rodalia.

El GOB també critica la falta d’anàlisi sobre la incidència que tindria el transport de camions sobre la mobilitat de la zona i la compatibilitat amb els usos coexistents en la zona com els espais lliures, residències, habitatges i centres escolars en eset aspecte.

Segons l’entitat, l’informe tècnic de la Comissió Balear de Medi Ambient, tampoc ha tingut en compte la incidència d’aquesta activitat en relació al canvi climàtic.

El GOB també critica que el projecte tingui informe favorable de Recursos Hídrics quan es troba situat en una zona d’inundable o potencialment inundable.

L’entitat verda demana a l’Ajuntament de Palma que suspengui la tramitació de l’actual projecte i, en tot cas, s’iniciï de nou un període d’exposició pública, donats els “efectes greus” que pot tenir aquesta activitat en aspectes relatius al medi ambient i sobre la salut pública en un entorn eminentment residencial, amb usos esportius i escolars pròxims.

El GOB demana que es reiniciï la tramitació ambiental esmenant els “errors i omissions greus” derivats del “nul coneixement físic de la ubicació real del projecte i que es consulti a l’administració en els àmbits de Salut i Benestar Social per estar implicats, així com a la Conselleria de Mobilitat i Territori del Consell de Mallorca.


Un informe del Consell alerta de possibles “incompatibilitats” en la ubicació d’una planta de formigó a Son Güells

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La mascareta serà obligatòria a Balears a partir del cap de setmana

Fins ara només s'havia de dur quan no es podia respectar la distància de seguretat

La propietària d’una casa des Castell talla el llum a 8 famílies per fer-les fora

Els inquilins, que diuen estan al corrent de pagament, demanen empara a les administracions

Cap resident dels geriàtrics contagiat a les Illes en aquests moments

Hi ha hagut un total de 348 ancians contagiats, 89 dels quals han mort

L’OMS reconeix que el coronavirus es podria transmetre per l’aire

L'OMS rectifica després que més de 200 experts de 32 països d'arreu del món han alertat que el contagi per...