X

El GOB demana al Govern que protegeixi les zones humides més petites de Mallorca

També reclama que es reguli l'extracció de l'aigua dolça als voltants de s'Albufera perquè asseguren que fa 20 anys que l'aigua esdevé salada i això en canvia la vegetació

02/02/2022

El GOB demana al Govern que protegeixi les zones humides més petites de Mallorca

Parc Natural de s'Albufera

Ja que és el Dia Mundial de les Zones Humides, el GOB demana al Govern que protegeixi els aiguamolls més petits de Mallorca. Uns espais que, segons l’entitat ecologista, són més vulnerables davant els impactes ambientals. Per això, demana que s’incloguin dins la Xarxa Natura 2000.

Segons el GOB, un 74% dels aiguamolls són de petites dimensions, no superen les 12 hectàrees. Entre aquestes hi ha ses Fontanelles, Son Navata, i la bassa de Cala Murada. Són espais que, segons el responsable de l’Àrea de Conservació del GOB, Toni Muñoz, tenen un interès important per la seva biodiversitat, però la majoria no tenen cap grau de protecció. Muñoz destaca la necessitat de protegir-los perquè afirma que són espais més fràgils davant qualsevol impacte. Per això, demana al Govern que les inclogui dins la Xarxa Natura 2.000, una xarxa europea de conservació de la biodiversitat.

Pel que fa a la zona humida més gran de Mallorca i les Balears, s’Albufera, Muñoz diu que fa 20 anys que l’aigua esdevé salada i això en canvia la vegetació. La zona no rep l’aigua dolça que necessita per mantenir la seva biodiversitat. Segons el Gob, això ocorre a causa dels usos agraris i residencials que hi ha als voltants de s’Albufera. Demana que es reguli l’extracció de l’aigua dolça.

Precisament, aquest dimecres s’ha sabut que l’Agència Balear de l’Aigua invertirà enguany 200.000 euros en l’aiguamoll de Son Navata. Un espai lligat a la depuradora de Felanitx.

L’objectiu de la intervenció és recuperar aquesta zona i també adaptar-la perquè pugui ser visitada. Així ho ha explicat el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, que ha visitat l’indret i ha destacat la importància de conservar les zones humides com un dels principals reptes per aquesta dècada. Mir ha explicat algunes de les característiques d’aquestes àrees. Generen biodiversitat i les que estan ubicades a zones costaneres poden limitar els efectes del canvi climàtic.

El Dia Mundial de les Zones Humides se celebra des de l’any 1971, quan es va signar el conveni sobre aquestes zones a la ciutat iraniana de Ramsar.


 IB3´àudios Sent aquí la notícia sencera 

02/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris