societat

El GOB demana orientar la sortida del coronavirus a un canvi del model socioeconòmic

Volen un pla de rescat per als treballador, recuperar la gestió pública de sectors estratègics i augmentar el control social sobre les empreses turístiques.

El+GOB+demana+orientar+la+sortida+del+coronavirus+a+un+canvi+del+model+socioecon%C3%B2mic

El GOB demana que els esforços per sortir de la crisi del coronavirus s’orientin a canviar l’actual model socioeconòmic balear. Així ho expliquen en una carta enviada avui a la presidenta Armengol, en què afirmen, s’ha demostrat que la vulnerabilitat de la nostra economia de monocultiu turístic ens deixa a la coa de la recuperació econòmica. A més, sostenen que s’ha d’avançar cap a un model que doti les Illes de més sobirania ecològica i més justícia social.

Els ecologistes alerten que, amb el canvi climàtic, es pot esperar que hi hagi crisis globals més freqüents i el turisme rep tot d’una.

A curt termini, per aquesta crisi, els ecologistes proposen un pla de rescat als treballadors amb una renda social bàsica i una fiscalitat revisada per als més vulnerables. També volen recuperar la gestió pública de l’energia, l’aigua o la cura de la gent gran i tenir un major control de les empreses turístiques. A més, proposen reenfocar les polítiques per potenciar altres sectors productius essencials, com el camp, i rebutgen apostar per les obres d’ampliació de l’aeroport o més carreteres com impuls per superar aquesta crisi.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Educació preveu més tutories presencials i obrir les escoletes del Govern durant la fase 3

El conseller d'Educació, Martí March, ha comparegut al Parlament per explicar com serà la desescalada educativa

El projecte de l’hospital de Felanitx estarà acabat abans que finalitzi l’any

L'any 2023- 2024, el batle del municipi, preveu que el centre ja sigui una realitat

La situació a les UCI evoluciona positivament

Hi ha 25 pacients en total arreu de les Illes