X

El GOB demanarà per carta a Pedro Sánchez que suspengui el Decret de simplificació

L'entitat ecologista considera que podria ser inconstitucional perquè afecta "els principis d’igualtat, seguretat, no regressió i protecció ambiental"

11/06/2024

El GOB demanarà per carta a Pedro Sánchez que suspengui el Decret de simplificació

El GOB qualifica d'”inconstitucional” el Decret de simplificació administrativa que preveu aprovar-se avui al Parlament i demanarà per carta al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que l’impugni. L’entitat ecologista considera que afecta “els principis d’igualtat, seguretat, no regressió i protecció ambiental”, per això demanarà al màxim mandatari espanyol que faci ús de les seves facultats per aturar una normativa que, entén, “és un abús de poder”.

La legislació vigent reconeix al govern central la potestat per aturar un decret llei autonòmic si presenta un recurs d’inconstitucionalitat, un recurs emprat sovint per aturar normatives que poden atemptar contra la carta magna. L’argumentació jurídica del GOB, que està a punt de finalitzar, assenyala la manca de debat social i polític a l’hora d’elaborar una norma que afecta qüestions territorials de vital importància per al GOB.

Notícies relacionades >

11/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT