X

El GOB denuncia la perforació d’un penyal a Es Castell per construir un sistema d’evacuació d’aigües pluvials

L'Ajuntament assegura que es tracta d'una decisió tècnica i que no hi havia alternativa possible

07/02/2024

Cristina Tomás

Les obres per al nou sistema d’evacuació d’aigües pluvials d’una urbanització des Castell han provocat la perforació d’un penyal. El fet l’ha denunciat el GOB a través de les xarxes socials. Els ecologistes lamenten que no s’hagin cercat altres possibilitats que evitin l’impacte paisatgístic al port, i han demanat poder consultar l’expedient de les obres. Mentrestant, l’Ajuntament assegura que es tracta d’una decisió tècnica i que no hi havia alternativa possible.

A la zona de Sol de l’Est, as Castell, s’ha tallat el penyal per poder instal·lar un sistema d’evacuació d’aigües pluvials. Es tracta d’un dipòsit que recollirà tota l’aigua de la pluja i actuarà de filtre; decantarà tots els residus i brutícia per evitar que acabi a la mar. Els ecologistes lamenten que, per fer-ho, s’hagi perforat el penyal amb l’afectació paisatgística que representa. El Consistori, però, assegura que la decisió ha estat purament tècnica i que no hi havia alternativa possible.

Aquestes obres formen part del projecte de millora que es duu a terme a la urbanització. Després d’haver renovat tot l’enllumenat i l’entrada amb un passeig marítim, ara s’està canviant tota la xarxa de recollida d’aigües pluvials.

07/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris