X

El GOB Menorca al·lega contra el Pla de Gestió Sostenible de l’Aigua de Ciutadella i el considera irreal

Exposen que el document, imprescindible per tramitar el nou Pla General, agreujaria l'estat d'un aqüífer molt salinitzat

11/09/2023

El GOB Menorca al·lega contra el Pla de Gestió Sostenible de l’Aigua de Ciutadella i el considera irreal

Redacció

El GOB Menorca ha presentat al·legacions al Pla de Gestió Sostenible de l’Aigua de Ciutadella, un full de ruta imprescindible per poder tramitar el nou Pla General d’Ordenació Urbana. Consideren que el document, elaborat per una empresa externa durant l’anterior mandat, és irreal i pot agreujar la situació actual.

Calculen que per abastir les previsions de creixement urbanístic del municipi les extraccions de l’aqüífer, molt salinitzat, s’haurien d’incrementar en un 30% d’aquí a vuit anys. A més la dessaladora hauria de funcionar a ple rendiment.

Les al·legacions també exposen que no s’hi ha tengut en consideració el que qualifiquen de gran quantitat de regadius intensius que, a l’estiu, extreuen molta aigua i envien nitrats i pesticides a l’aqüífer. Tampoc mesures per racionalitzar ni les extraccions ni les contaminacions, en línia ascendent, que s’han constatat a diferents pous.

Davant d’aquesta situació els representants de l’entitat ecologista reclamen un pla de recuperació de l’aqüífer i que es revisi el creixement urbanistic previst al nou Pla General.

11/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris