X

El GOB Menorca denuncia que manca vigilància per erradicar la pesca furtiva

La Reserva Marina del Nord de Menorca ha tornat a perdre biomassa pesquera, mentre que el nombre d'expedients sancionadors han caigut en picat

22/05/2024

El GOB Menorca denuncia que manca vigilància per erradicar la pesca furtiva

El GOB Menorca denuncia que manca vigilància per erradicar la pesca furtiva. El grup ecologista assegura que la Reserva Marina del Nord de Menorca ha tornat a perdre biomassa pesquera, mentre que el nombre d’expedients sancionadors han caigut en picat durant els darrers anys.

El servei d’inspecció de pesca del Consell de Menorca ha obert 14 expedients sancionadors per presumptes infraccions durant el 2023. Unes xifres, que es troben molt lluny d’anys anteriors com el 2017, quan es van obrir més de mig centenar de sancions, o l’any 2018, que en van ser 40. La majoria són per no tenir llicència o tenir-la caducada.

Mentre que el Consell atribueix la caiguda en picat d’aquests expedients sancionadors durant els darrers 5 anys, a la manca de reforços per part del Seprona i la consciència ciutadana; segons el GOB Menorca, posa de manifest una manca de vigilància per erradicar la pesca furtiva.

El GOB ha detectat una pèrdua de biomassa pesquera a la zona de la Reserva Marina del Nord de Menorca que vinculen directament amb un increment de furtivisme a l’illa. A més, consideren que les sancions econòmiques que imposen són mínimes. Durant el darrer any, la majoria van entre els 150 i els 200 euros; només una considerada molt greu arriba als 4.000.

Creuen, per tant, que hi ha una sensació d’impunitat per males pràctiques tant en la pesca com a l’hora de comercialitzar els productes agafats de manera furtiva.

22/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT