societat

El GOB Menorca denuncia un descens del 90% de les sancions de pesca irregular

L'any passat es van obrir únicament cinc expedients sancionadors, mentre que el 2018 van ser 42 (35 per activitats de pesca recreativa, 4 per pesca professional i 3 per al sector de la restauració)

El+GOB+Menorca+denuncia+un+descens+del+90%25+de+les+sancions+de+pesca+irregular

El GOB Menorca denuncia que els expedients sancionadors de pesca relatius a 2019 a Menorca van descendir en un 90%, i ha sol·licitat aquest dimarts una reunió amb el Consell de Menorca i la Delegació Insular de l’Estat per a demanar explicacions.

L’entitat ecologista ha qualificat en un comunicat de “baixada espectacular” el descens dels expedients de pesca interposats pels agents de la Guàrdia Civil, els inspectors de pesca del Consell de Menorca, i els vigilants de la Reserva Marina del Nord de l’illa.

Recorden que en 2019 l’activitat pesquera es va realitzar sense problema, i que la pandèmia de la Covid-19 no havia fet la seva aparició. L’any passat es van obrir únicament cinc expedients sancionadors, mentre que el 2018 van ser 42 (35 per activitats de pesca recreativa, 4 per pesca professional i 3 per al sector de la restauració).

A més, els cinc expedients oberts a Menorca fan referència a qüestions menors de la pesca recreativa com la falta de documentació o no disposar de llicència per a l’activitat. D’aquests, tres van ser interposats per la Guàrdia Civil i dues pels inspectors de pesca del Consell. Els vigilants de la Reserva no van obrir cap diligència.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Jornada de neteja i conscienciació a Palma

Amb el títol “Allibera 1 metre quadrat”, Ecoembes i Seo Bird/Life han duit avui a terme una nova campanya de recollida de fems i residus. Han actuat a més de...

Nova mort amb Covid a Menorca

Es tracta d'un home de 73 amb patologies prèvies

Dos homes apunyalats a Palma

Els han traslladat a Son Llàtzer i estan detinguts. Passaran disposició del jutge

Cafès virtuals: un punt de trobada per parlar de tot plegat

Es faran cada quinze dies i estaran oberts a qualsevol persona que vulgui trobar-se i compartir emocions o experiències