societat

El GOB Menorca denuncia un descens del 90% de les sancions de pesca irregular

L'any passat es van obrir únicament cinc expedients sancionadors, mentre que el 2018 van ser 42 (35 per activitats de pesca recreativa, 4 per pesca professional i 3 per al sector de la restauració)

El+GOB+Menorca+denuncia+un+descens+del+90%25+de+les+sancions+de+pesca+irregular

El GOB Menorca denuncia que els expedients sancionadors de pesca relatius a 2019 a Menorca van descendir en un 90%, i ha sol·licitat aquest dimarts una reunió amb el Consell de Menorca i la Delegació Insular de l’Estat per a demanar explicacions.

L’entitat ecologista ha qualificat en un comunicat de “baixada espectacular” el descens dels expedients de pesca interposats pels agents de la Guàrdia Civil, els inspectors de pesca del Consell de Menorca, i els vigilants de la Reserva Marina del Nord de l’illa.

Recorden que en 2019 l’activitat pesquera es va realitzar sense problema, i que la pandèmia de la Covid-19 no havia fet la seva aparició. L’any passat es van obrir únicament cinc expedients sancionadors, mentre que el 2018 van ser 42 (35 per activitats de pesca recreativa, 4 per pesca professional i 3 per al sector de la restauració).

A més, els cinc expedients oberts a Menorca fan referència a qüestions menors de la pesca recreativa com la falta de documentació o no disposar de llicència per a l’activitat. D’aquests, tres van ser interposats per la Guàrdia Civil i dues pels inspectors de pesca del Consell. Els vigilants de la Reserva no van obrir cap diligència.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els usuaris de les residències de Menorca podran sortir dels centres i rebre visites de familiars

El Govern flexibilitza les mesures davant els 'nombres' de Menorca: només 18 casos per cada 100.000 habitants

El Consell de Menorca demana finançament a l’Estat per als projectes estratègics a l’illa

Contempla el desenvolupament del projecte Starlight o la potenciació del turisme marítim a través de l'Illa Plana, entre d'altres accions

Famílies de la Salle de Manacor presenten 234 signatures per mantenir l’horari continuat

Asseguren que és una petició transitòria i per reduir les possibilitats de contagi

La ocupació de llits de l’UCI encara no es alta segons l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera

La Conselleria de Salut es mostra preocupada per la taxa de positivitat d'Eivissa, clarament superior a la de la resta...