societat

El GOB sol·licita a Demarcació de Costes recuperar espai públic que ara ocupen propietats privades a la platja del Port d’Alcúdia

Els jardins dels xalets de la platja dels Francesos s'han integrat dins les propietats privades de manera il·legal


El GOB ha sol·licitat mitjançant un escrit a la Demarcació de Costes de les Illes Balears que s’iniciïn els expedients de recuperació possessòria dels béns de domini públic retinguts sense títol per particulars a la platja dels Francesos d’Alcúdia.

Des de fa molts anys una trentena de propietats ocupen part de la superfície de la platja d’Alcúdia per a usos completament privats, com si aquests terrenys formessin part de les seves propietats. Aquestes usurpacions tenen lloc a la denominada platja dels Francesos entre les fites 1665 a la 1689 de la línia de la delimitació del domini públic marítim terrestre. Aquests jardins, són, segons la línia de demarcació de costes, públics des de fa més de 60 anys, però la manca d’actuació de les institucions competents ha permès que quedin integrats dins les propietats privades.

De fet, tal com explica la portaveu del GOB, Margalida Ramis, “els veïnats han construit murs i col·locat cartells de propietat privada, perquè nigú hi passi”. Els jardins, ocupen mig quilòmetre de la primera línia i han usurpat entre 8 i 10 metres de platja. El GOB recorda que per ocupar domini públic es necessari un títol habilitant on s’especifiqui el motiu de la ocupació i els anys permesos, i cap dels casos no figuren en aquesta zona de jardins.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Muro ‘incendia’ el campanar de l’església en el seu Sant Antoni alternatiu

Unes 200 persones s'han concentrat a la plaça, tot i que no es podien celebrar actes multitudinaris

Els nins gaudeixen de Sant Sebastià Petit

Circ, contacontes i grafits han fet gaudir els més petits

Les UCI han passat aquest cap de setmana de risc “alt” a “molt alt”

Els casos de malalts amb covid que necessiten hospitalització per complicacions greus continuen pujant

Els forns de Sa Pobla venen totes les espinagades

Menjar tradicional que no falta, tot i les restriccions de la festa