societat

El GOB sol·licita la retirada del beach club de s’Oratori de Portals Nous

Al·lega que la concessió atorgada al Bisbat de Mallorca ha quedat extingida i afegeix que la societat que explota el negoci no és titular del permís


El GOB ha presentat davant la Demarcació de Costes un escrit sol·licitant el tancament i la retirada del quiosc-bar de la zona la platja de s’Oratori de Portals Nous que actua com un “beach club” de platja.

L’any 1966 es va atorgar al Bisbat de Mallorca una concessió per a ocupar aquesta zona amb un bar i embarcador. La concessió fou modificada al 1979 i, fins a dia d’avui, no consta que s’hagi publicat al BOE cap pròrroga. Per tant, el GOB considera que la concessió hauria quedat extingida per venciment de termini concessionat al juliol de 2018, tal com disposa el Reglament General de Costes.

L’entitat ecologista també diu que l’empresa que explota la concessió que es va atorgar al Bisbat de Mallorca és la societat Roxybeach SL, que disposa de l’autorització per a la instal·lació i explotació de serveis de temporada fins a l’any 2021 segons el visor d’instal·lacions de temporada de la Direcció General de Territori. Segons el GOB, en cas que la concessió estigui vigent, el fet de ser explotada per una altra persona física o jurídica distinta del concessionari seria motiu de caducitat i extinció de la concessió.  En aquest sentit, creuen que el Bisbat hauria cedit o llogat la concessió a una empresa a canvi d’una prestació econòmica. Per això, també demanen, en el cas que les concessions estiguin vigents, que se tramiti expedient de caducitat per ser explotada per un titular diferent al concessionari.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Bussos del Club Nàutic Ciutadella inspeccionen el ‘Francisquita’, que naufragà fa set dècades a Punta Nati

Juntament amb el 'Malakoff' i el 'Santa Clara', un dels vaixells amb més història que romanen submergits en el litoral...

El Consell de Menorca manté la proposta d’amnistia per als hortals il·legals que superen els 90m2

L'Associació d'Hortals de Menorca demana que es paralitzin els més de mil expedients oberts a propietaris

Concentració a Palma contra la inhabilitació de Quim Torra

Una trentena de persones han mostrat el seu rebuig

Comencen les tasques d’excavació a la finca de Salma, al coll d’Artà

Les tasques, incloses dins el segon pla de fosses del Govern, s'allargaran fins aquest divendres