societat

El Govern aboca 4 milions més al dic de Son Blanc perquè hi puguin entrar vaixells major eslora

Disposarà de 4 estacades d'amarratge, 4 pilones, que permeten ampliar la línia d'amarrament fins als 190 metres, 60 metres més del que s'havia dissenyat inicialment

El+Govern+aboca+4+milions+m%C3%A9s+al+dic+de+Son+Blanc+perqu%C3%A8+hi+puguin+entrar+vaixells+major+eslora

El dic de Son Blanc a Ciutadella, amb mig milió de passatgers anuals, es consolida com a gran porta d’entrada marítima de Menorca. Fa uns minuts s’ha presentat el projecte d’ampliació del port que permetrà rebre vaixells d’encara major eslora.

Ports de les Illes vol consolidar i donar seguretat a l’arribada dels trajectes de línia regular a l’illa. Per això, el dic de Son Blanc disposarà de 4 estacades d’amarratge, 4 pilones, que permeten ampliar la línia d’amarrament fins als 190 metres, 60 metres més del que s’havia dissenyat inicialment. És la decisió del Govern per fer front a l’augment de demanda per part de les navilieres d’utilitzar vaixells cada vegada més grans. Per fer-ho realitat, s’hi invertiran més de 4 milions d’euros i està previst que les obres comencin l’any que ve. També es preveu habilitar una nova línia d’amarrament, la quarta del dic, destinada a embarcacions auxiliars.

l projecte permetrà complir amb les exigències de Capitania Marítima, que ha permès operar vaixells d’eslores superiors a les previstes, com els 186 metres de l’Hypatia d’Alexandria o el Mega Express que cobreix la primer ruta internacional amb Toló, a canvi que Ports de les Illes millorés les infraestructures i l’operativa.

La Conselleria de Mobilitat insisteix que el projecte té per objectiu atendre la demanda més gran comercial i en cap cas no està pensat per atendre el turisme de creuers. Es dóna la circumstància que, a hores d’ara, només Baleària opera al dic de Son Blanc de manera regular.

Habilitar 4 estacades d’amarrada, dos al Moll de Ponent i dos més al de Llevant, suposa duplicar la darrera proposta del govern del PP, que l’any 2015 ja va presentar un projecte similar, tot i que amb l’objectiu d’atraure creuers. La proposta inicial dels populars era habilitar-hi 7 noves pilones, però la negativa dels partits d’esquerra va fer repensar l’obra fins a reduir-la al màxim. Això no obstant, va trobar un rebuig unànime de l’esquerra, que va aturar la proposta per complet.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Comença la vacunació de les persones majors, d’entre 95 i 112 anys

Més de 2.700 persones de Mallorca estan citades per subministrar-los la dosi, que també poden rebre a ca seva

Controls policials durant el primer dissabte de desescalada

Des d'anit els agents augmenten la vigilància, en total a l'arxipèlag han aixecat 177 actes, de les quals 111 són només a Palma. La més greu, un bar clausurat amb...

Els restaurants de Menorca consideren que l’ús dels interiors al 30% és insuficient

Els establiments amb més sort es queixen que l'espai no els dóna per abastir tota la demanda

Ángel Luis Guerrero és el nou batle de Sant Josep

Agafa les regnes del consistori il·lusionat i amb el repte d'aconseguir tancar la contractació final del Pla General.