societat

El Govern aboca 4 milions més al dic de Son Blanc perquè hi puguin entrar vaixells major eslora

Disposarà de 4 estacades d'amarratge, 4 pilones, que permeten ampliar la línia d'amarrament fins als 190 metres, 60 metres més del que s'havia dissenyat inicialment

El+Govern+aboca+4+milions+m%C3%A9s+al+dic+de+Son+Blanc+perqu%C3%A8+hi+puguin+entrar+vaixells+major+eslora

El dic de Son Blanc a Ciutadella, amb mig milió de passatgers anuals, es consolida com a gran porta d’entrada marítima de Menorca. Fa uns minuts s’ha presentat el projecte d’ampliació del port que permetrà rebre vaixells d’encara major eslora.

Ports de les Illes vol consolidar i donar seguretat a l’arribada dels trajectes de línia regular a l’illa. Per això, el dic de Son Blanc disposarà de 4 estacades d’amarratge, 4 pilones, que permeten ampliar la línia d’amarrament fins als 190 metres, 60 metres més del que s’havia dissenyat inicialment. És la decisió del Govern per fer front a l’augment de demanda per part de les navilieres d’utilitzar vaixells cada vegada més grans. Per fer-ho realitat, s’hi invertiran més de 4 milions d’euros i està previst que les obres comencin l’any que ve. També es preveu habilitar una nova línia d’amarrament, la quarta del dic, destinada a embarcacions auxiliars.

l projecte permetrà complir amb les exigències de Capitania Marítima, que ha permès operar vaixells d’eslores superiors a les previstes, com els 186 metres de l’Hypatia d’Alexandria o el Mega Express que cobreix la primer ruta internacional amb Toló, a canvi que Ports de les Illes millorés les infraestructures i l’operativa.

La Conselleria de Mobilitat insisteix que el projecte té per objectiu atendre la demanda més gran comercial i en cap cas no està pensat per atendre el turisme de creuers. Es dóna la circumstància que, a hores d’ara, només Baleària opera al dic de Son Blanc de manera regular.

Habilitar 4 estacades d’amarrada, dos al Moll de Ponent i dos més al de Llevant, suposa duplicar la darrera proposta del govern del PP, que l’any 2015 ja va presentar un projecte similar, tot i que amb l’objectiu d’atraure creuers. La proposta inicial dels populars era habilitar-hi 7 noves pilones, però la negativa dels partits d’esquerra va fer repensar l’obra fins a reduir-la al màxim. Això no obstant, va trobar un rebuig unànime de l’esquerra, que va aturar la proposta per complet.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Catorze persones s’allotgen a l’hotel-pont de Menorca afectats per la Covid-19

L'illa registra quinze casos actius, cap d'ells ingressat a l'hospital

La manca de neteja del fons marí i el vent omplen de brutícia Cala Rafelet, a Sant Lluís

Banyistes habituals expliquen que els peixos confonen els microplàstics per aliments

S’aixequen 38 actes per incomplir les mesures sanitàries en zones d’oci nocturn a Balears

Les sancions per incomplir les normes relatives a la COVID-19 poden arribar fins als 600.000 euros.

Cada 9 hores mor una persona que és a la llista d’espera de la dependència

Segons el darrer informe del Ministeri de Drets Socials, a la nostra comunitat n'han mort 507 entre gener i juny...