El Govern aconsegueix un superàvit de 54 milions el 2017

Destinarà la major part del remanent a pagar deute i descarta abaixar impostos "per no reduir la despesa social"

El+Govern+aconsegueix+un+super%C3%A0vit+de+54+milions+el+2017

Per primera vegada des de 2010, quan començà a comptabilitzar-se el pressupost amb un nou sistema, la comunitat autònoma ha tancat uns comptes públics amb superàvit.

Segons les dades provisionals d’execució pressupostària de 2017, les Illes han tingut uns ingressos totals de 4.971 milions d’euros, i unes despeses de 4.683 milions. El resultat és de 287 milions en positiu.

Una vegadada fets els ajustos del Sistema Europeu de Comptes, que obliga a incloure la liquidació de les empreses públiques, les Balears han tingut un superàvit de 54 milions d’euros, és a dir, uns numeros verds del 0,2% del PIB, vuit dècimes per damunt del límit de dèficit del 0,6 autoritzat per l’Estat.

La major part d’aquest remanent es destinarà al pagament del deute pendent al llarg del 2018. Un deute que suma en aquests moments 8.802 milions, el 29%del PIB balear. El Govern calcula que al final de 2018 aconseguirà reduir el deute fins els 8.520 milions.

Els ingressos de la comunitat han millorat per la bona marxa de l’economia, que ha permès recaptar 130 milions més en impostos i per l’augment de 228 milionis en les transferències del sistema de finançament autonòmic.
Per la banda de la despesa, la principal partida de la despesa ha estat la Sanitat: 1.546 milions, un 2,6% més que el 2016. Li segueix l’educació, amb 911 milions, un augment del 4,7%, i el pagament del deute, amb 823 milions i un creixement del 8,3%.

El termini de pagament a proveïdors de la comunitat és de 18 dies, dins el que marca la llei.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El dissenyador japonès Kenzo Takada mor als 81 anys a París a causa del coronavirus

El reconegut creador va fundar el 1970 la marca de roba interncional Kenzo, destinada a perfums, roba i productes de...

Guasp reclama que imperi el seny

Comitè Autonòmic de Ciutadans a Palma per valorar el treball de la formació a les institucions, tant a l'oposició com als equips de govern

Les platges de Sant Antoni de Portmany engeguen el servei de socorrisme

Mentrestant a Santa Eulària, jornada d'exàmens físics per als 40 aspirants a socorrista

Les discoteques d’Eivissa confien poder reobrir el juliol

Volen que el mes d'agost el 100% dels locals d'oci d'Eivissa funcionin