economia

El Govern actualitzarà el sou dels funcionaris i les pensions segons l’evolució dels preus a partir de 2022

Preveu una paga compensatòria a pensionistes per una inflació superior al 0,9% en 2021


El Govern preveu actualitzar el salari dels empleats públics i les pensions en línia amb l’evolució dels preus a partir de 2022, segons es recull en el Programa d’Estabilitat remès aquest divendres a Brussel·les. “A partir de 2022 i següents es preveu un increment retributiu dels empleats públics i de les pensions en línia amb l’evolució de preus”, assenyala el document.

De fet, el text explica que per a la resta d’exercicis i davant l’absència d’un nou marc retributiu, s’ha previst un creixement en línia amb els preus, “efecte que es veurà lleugerament consolidat per un menor creixement d’aquesta despesa en els anys 2022, 2023 i 2024, a conseqüència de la gradual disminució de les contractacions de personal sanitari del Servei Nacional de Salut i d’altres contractacions associades a la pandèmia, fonamentalment en l’àmbit de les comunitats autònomes i entitats locals, havent-se consolidat, no obstant això, una part d’aquesta despesa”.

Enguany, la remuneració d’assalariats ha augmentat un 3,8%, fins a suposar el 12,1% del PIB, una vegada finalitzat en 2020 el II Acord per a la millora de l’ocupació pública i les condicions de treball, signat entre el Govern i les organitzacions sindicals. Aquesta evolució, segons explica el Govern, recull l’increment del 0,9% dels salaris de funcionaris aprovat en els Pressupostos de 2021 i la pròpia taxa de reposició d’efectius associada al creixement de l’economia.

També contempla “el reforç addicional en el nombre d’efectius en l’àmbit de les comunitats autònomes necessari per al desenvolupament de les reformes i inversions associades als projectes finançats en el període 21-24 amb els fons REACT- Ajudes per a Recuperació per a la Cohesió“.

D’altra banda, en matèria de pensions, el Programa recull l’increment del nombre de pensionistes, l’efecte substitució i la revaloració de les pensions conforme a l’evolució dels preus. Així mateix, el Govern preveu donar en 2022 una paga compensatòria als pensionistes pel fet que es preveu una inflació al 2021 possiblement més alta del 0,9% al qual s’han revaloritzat les pensions enguany.

El document també recull la pròrroga de les mesures d’àmbit laboral aprovades per a mitigar els efectes de la pandèmia (ERTEs i prestacions extraordinàries de cessament d’activitat) fins a finals d’enguany i la seva finalització a partir de 2022.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El Consell de Menorca cerca propietaris d’habitatges buits per a sumar-los al seu programa de lloguer ètic

El termini per adherir-s'hi i demanar els ajuts que promou l'administració insular acaba el dos de novembre

Cala Millor acull durant tot el mes d’octubre una mostra d’art contemporani que també es pot veure a hotels

Una aposta per acostar l'art a Cala Millor, però també per a enfortir el final de temporada.

La Triatló Challenge omple els carrers de Peguera de turistes

Si els hotels han pogut allargar una temporada amb alts i baixos, la restauració ha perllongat un estiu i tardor que ha anat prou bé. Les tendes també coneixen la...

El parc fotovoltaic de Lloseta entrarà en servei pel desembre

Proveirà d'energia la futura planta d'hidrogen que s'ubicarà devora la planta de Cemex