política

El Govern ajorna sense interessos el pagament dels deutes tributaris i amplia els terminis per diversos imposts

L'Executiu també ha habilitat un servei telefònic d'atenció psicològica que donarà suport als ciutadans les 24 hores

El+Govern+ajorna+sense+interessos+el+pagament+dels+deutes+tributaris+i+amplia+els+terminis+per+diversos+imposts

Per pal·liar l’impacte econòmic de l’emergència sanitària pel coronavirus, el Consell de Govern ha aprovat un decret llei de mesures urgents en matèria tributària. Un decret que suposa l’ajornament sense interessos del pagament de deutes tributaris i l’ampliació dels terminis de diversos imposts.

En aquesta línia, no s’exigiran interessos els tres primers mesos en el cas de les transmissions patrimonials, actes jurídics, successions i donacions. Així mateix, s’amplia un mes addicional el termini per declarar liquidacions i s’afavoreix la tramitació telemàtica. Aquestes mesures són complementàries, a més, a la resta de mesures aprovades pel govern de l’Estat.

El Govern també ha acordat mesures per pal·liar els efectes del COVID-19 en l’àmbit social. La creació de la “xarxa junts“. Una plataforma per canalitzar la solidaritat ciutadana en referència al material sanitari, la donació econòmica, la col·laboració veïnal i el voluntariat. Estarà coordinada per la conselleria d’Afers Socials. A més, s’ha habilitat un servei telefònic d’atenció psicològica que donarà suport als ciutadans les 24 hores del dia. El servei constarà d’una borsa de 80 professionals especialitzats en aquesta classe d’intervencions i es podrà actuar d’urgència si la situació ho requereix.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

24 milions més per pimes i autònoms de Mallorca afectats per la COVID-19

El Consell de Mallorca participarà en la línea extraordinaria del Govern i l'ISBA

La UIB demana accelerar la tramitació parlamentària de la nova Llei de Ciència

La Conselleria preveu que la nova norma es debatrà al Parlament a l'octubre