societat

El Govern ajudarà a pagar el rebut de la calefacció de les escoles

A les aules hi ha mesuradors que controlen la qualitat de l'aire, s'obren les finestres i les portes per garantir la ventilació


La situació que vivim és excepcional en tots els àmbits a causa de la pandèmia. Les escoles s’hi adapten i prenen mesures per garantir la seguretat a les aules. Però el fred d’aquests darrers dies i les calefaccions, que en alguns centres són obsoletes, crispen els diferents sectors implicats. El Govern, això sí, ha assegurat que ajudarà a pagar el rebut.

Mesuradors que controlen la qualitat de l’aire a totes les aules, finestres i portes obertes, per garantir la ventilació. Són mesures innovadores, que es fan, a causa de la Covid. I si l’aparell marca més de 800, s’extremen les precaucions.

Els pares entenen que la situació és nova i per això abriguen els infants més que altres anys. Cal adaptar-s’hi i, en general, descarten que els fills romanguin a casa estudiant.

La normativa indica que les aules han d’estar com a mínim a 17 graus de temperatura, i no sempre s’aconsegueix. Hi ha escoles on la calefacció és massa vella. Educació, això sí, s’ha compromés a ajudar amb la despesa del rebut.

La solució, asseguren, consisteix en què tots els sectors implicats, els educadors, el Govern i les famílies, treballin plegats.


Calefacció encesa a les aules i finestres semiobertes per a una concentració de CO2 menor a 800 ppm
188 alumnes de les Balears s’han contagiat dins les aules durant el primer trimestre escolar
Tornada a les aules amb normalitat

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La taxa de positivitat a les Balears davalla fins a l’1,29%

Salut ha notificat avui dos morts més per COVID-19, i el total des de l'inici de la pandèmia ascendeix a...

Qui s’ha de fer una PCR per entrar i sortir de les Illes?

Balears exigeix des d'aquest dijous proves negatives de coronavirus als viatgers de 15 comunitats: Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Cantàbria, Castella-la...

Un dispositiu especial vigilarà la desescalada el cap de setmana

S'han posat més d'11.000 sancions per incomplir les mesures anticovid. El valor de les multes supera els 2 milions d'euros. Hi haurà dispositius específics per a controlar la nova mesura...

PIME Menorca demana que les restriccions per la Covid es revisin setmanalment i no cada 15 dies

També reclamen que es paguin immediatament els ajuts concedits i que es mantinguin fins que acabin les restriccions