X

El Govern anuncia un nou bo per a activitats extraescolars

El Govern destina a la mesura un pressupost de 5 milions d'euros i s'espera arribar a 25.000 infants

25/10/2022

El Govern anuncia un nou bo per a activitats extraescolars

Maria Cifre Bennàssar

El Govern ha presentat a les associacions de famílies els nous paquets de mesures de conciliació per fer front a la pujada de preus a causa de la guerra a Ucraïna. El Govern destina a la mesura un pressupost de 5 milions d’euros i s’espera arribar a 25.000 infants i joves de la comunitat d’entre 3 i 16 anys, amb l’objectiu que la crisi de preus no obligui les famílies a treure els fills i filles d’una activitat extraescolar per no poder atendre la despesa.

Es poden beneficiar dels ajuts les persones físiques que tenguin a càrrec seu menors entre 3 i 16 anys, en qualitat de pare, mare o tutor, i que participin en activitats extraescolars de tipus esportiu, artístic, formatiu o similar durant el curs escolar 2022-2023. Per poder ser beneficiaris d’aquests ajuts, hauran d’estar empadronats, amb residència legal a algun municipi de les Illes i amb un nivell de renda màxim de la unitat familiar de 52.800 euros (ingressos bruts).

Després de la reunió, la presidenta Armengol ha defensat mesures com aquestes, que posen «la protecció de les persones en el centre», que estan «treballades des del diàleg social» i que ajuden a definir «un escut social per a la gran majoria de la població durant mesos d’incertesa derivats de la guerra a Ucraïna».

A més, s’amplien les beques menjador a secundària, les de mobilitat per als alumnes d’FP de fins a 2.000 euros anual per persona i es preveu signar convenis amb els ajuntaments per oferir serveis de reforç educatiu amb cost zero per a les famílies. La FAPA, s’ha compromès ara a informar dels ajuts i facilitar-ne l’accés.

25/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris