X

El Govern aprova allargar els ERTO’s per força major fins al 30 de juny

Ha arribat a un acord amb els agents socials per a allargar els expedients de regulació temporal d'ocupació

08/05/2020

El Govern aprova allargar els ERTO’s per força major fins al 30 de juny

EFE/Brais Lorenzo

El Govern ha arribat a un acord amb els agents socials per a allargar els expedients de regulació temporal d’ocupació per força major fins al 30 de juny. Així, una vegada s’aixequi l’estat d’alarma podran mantenir-se els ERTOs, si bé la protecció per desocupació dels treballadors fixos discontinus s’estendrà fins al 31 de desembre.

Amb aquest pacte, es mantendrà la protecció per desocupació i l’exoneració de cotització com fins ara, encara que amb percentatges menors per a les empreses que reprenguin parcialment l’activitat.

La junta directiva de la CEOE ha ratificat l’acord, encara que amb forta divisió interna. I una vegada que els òrgans de direcció dels agents socials, les patronals i els sindicats majoritaris han donat el vistiplau a l’acord, la mesura ha pogut ser aprovada en el Consell de Ministres extraordinari que s’ha celebrat avui per a donar llum verda a la quarta pròrroga de l’estat d’alarma.

La nova pròrroga es perllongarà fins al 24 de maig per seguir avançant en la contenció del virus i el procés de desescalada progressiva iniciat.

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha defensat que l’acord dels ERTOs és equilibrat i que no deixa a ningú de banda.


El PP demana perllongar els ERTO’s al sector turístic durant tot 2020
Els afectats pels ERTO’s no cobraran l’atur fins el mes de maig

08/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris