política

El Govern aprova la primera llei balear del lleure per separar-la de la Llei de joventut

La nova llei delimita què són i què no són instal·lacions de temps lliure educatiu infantils i juvenils amb la finalitat de diferenciar-les de les instal·lacions turístiques i d'altres tipus

Imatge d'arxiu.


El Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns la nova proposta de llei del lleure educatiu, que serà el primer text legislatiu d’aquestes característiques a les Illes Balears.

Es tracta d’una iniciativa de la Conselleria d’Afers Socials que, per primera vegada, separa el temps lliure dels joves de la Llei de la joventut de les Balears “per a atorgar-li la importància que té com a eina educativa en l’educació no formal”, segons explica el Govern.

L’objectiu prioritari és garantir el dret al temps lliure educatiu de la infància i l’adolescència i assegurar, a més, un accés en condicions d’equitat, amb independència de les seves circumstàncies personals o familiars.

En matèria d’equitat, el Govern, els consells insulars i els ajuntaments, en l’àmbit de les seves competències, hauran d’establir programes, ajudes i preus públics bonificats per facilitar la participació de nins i joves en les activitats i els serveis de temps lliure educatiu educatiu.

Quant a l’accessibilitat, a partir d’ara totes les entitats hauran de facilitar l’accés a persones amb diversitat funcional i cognitiva.

A més, s’indicaran quins són els requisits mínims que han de tenir tant els serveis com les activitats per a garantir la seva qualitat i seguretat.

Què és una instal·lació de temps lliure educatiu?

La nova llei delimita què són i què no són instal·lacions de temps lliure educatiu infantils i juvenils amb la finalitat de diferenciar-les de les instal·lacions turístiques i d’altres tipus.

En la nova llei s’especifica que les instal·lacions infantils i juvenils són les destinades a la pernoctació o a la realització d’activitats de temps lliure educatiu o d’oci d’infants i joves, amb la finalitat de facilitar la convivència, allotjament, formació o utilització adequada del lleure.

S’especifica que queden excloses les que no estan dedicades en exclusiva a la infància i la joventut.

Com a novetat, s’estableixen prohibicions en matèria de consum de tabac o begudes alcohòliques en aquestes instal·lacions pels seus efectes nocius en infants i joves.

Després de ser aprovada pel Govern, la nova llei iniciarà la seva tramitació parlamentària.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Govern i Consell desmenteixen que s’hagi ocultat informació sobre els menors tutelats

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acusa el PP de fer un ús partidista d'aquesta qüestió per treure'n...

L’oposició creu que l’exconsellera de Mobilitat de Menorca és víctima de les polítiques del tripartit

Francisca Gomis no ha assistit al ple en el qual s'ha fet efectiva la seva baixa

El PP acusa Armengol d’ocultar informació a la missió europea sobre els menors tutelats

Els populars demanen la compareixença urgent de la presidenta del Govern al Parlament

Els grups polítics registren al Parlament la futura llei de pactes successoris

Les herències en vida es disparen un 161 % en només quatre anys a les Balears