X

El Govern aprova l’enduriment de les mesures a Mallorca i el pas de Formentera al nivell 3

L'Executiu admet que és molt probable que la vacunació no pugui començar dimarts a Menorca i Eivissa pel retard de l'arribada de les dosis

28/12/2020

Montserrat Vallribera

Atès l’empitjorament de la pandèmia, el Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns endurir les mesures ja aplicades a Mallorca amb un nivell reforçat perquè la incidència acumulada en aquesta illa és, a 14 dies, de més de 621 casos per cada 100.000 habitants i apujar Formentera al nivell 3 amb més de 586 casos per cada 100.000 habitants. Eivissa i Menorca seguiran igual. Dia 12 de gener es revisaran les mesures per decidir si continuen o les modifiquen. La portaveu del Govern, Pila Costa, ha subratllat que les dades no són bones i que les noves mesures pretenen evitar les aglomeracions durant les festes de Nadal. De fet, Costa ha concretat que les grans superfícies comercials, les de més de 700 m2, estaran totalment tancades inclosa la part d’alimentació, els caps de setmana i festius. A més, l’Executiu ha demanat als ajuntaments de Mallorca que tanquin els llums de Nadal a les vuit del vespre, per tal que els ciutadans se’n tornin a casa a aquella hora.

D’altra banda, Pilar Costa ha assegurat que el retard en l’arribada de les vacunes a les Balears no alterarà els plans de vacunació de l’Executiu. Costa ha explicat que les 5.850 dosis del vaccí que havien d’arribar aquest dilluns ho faran 24 hores més tard per un problema amb la distribuïdora de Pfizer a Bèlgica. Sí que ha admès que la vacunació a Eivissa i Menorca és molt probable que no pugui començar dimarts com estava previst. Amb tot, Costa ha insistit que les Illes rebran 73.000 dosis del vaccí en el primer trimestre del 2021.

28/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris