X

El Govern aprova millores per a la conciliació de la vida familiar i laboral del personal docent

Es restableix el dret a percebre el complement d'incapacitat temporal a tot el personal docent i inclou el permís de reducció de jornada per interès particular, entre altres

08/09/2023

El Govern aprova millores per a la conciliació de la vida familiar i laboral del personal docent

Redacció

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres millores per a la conciliació de la vida familiar i laboral del personal docent. Unes mesures a partir de les quals es restableix, doncs, el dret a percebre el complement d’incapacitat temporal a tot el personal docent; els més grans de 55 anys podran sol·licitar una reducció de jornada sense haver d’acreditar-ne la necessitat, i també inclou el permís de reducció de jornada per interès particular.

Així mateix, l’edat requerida s’ha d’haver aconseguit, com a màxim, el 31 de desembre del curs escolar per al qual se sol·licita el permís. Pel que afecta la reducció de jornada per raons de salut, el personal funcionari docent té dret a sol·licitar una reducció de fins al 50% de la jornada laboral, amb la reducció proporcional de retribucions, en el supòsit que pateixi problemes de salut que no donin lloc a incapacitat temporal o permanent.

L’acord també regula el temps parcial i els permisos per reducció de jornada, a més de les bonificacions en la reducció proporcional de retribucions, en els casos de reducció de jornada per raó de cura legal d’un nin, per nous naixements, adopcions o acolliments.

08/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Joan Bestard 09/09/2023

    Tots aquests acords ja figuren a l’Acord Marc, que es va aprovar per Consell de Govern de l’anterior executiu.