política

Sostre de despesa històric a les Balears: 5.176 milions d’euros per a l’any 2022

Representa un augment de 450 milions d'euros gràcies a l'arribada de fons europeus


El Consell de Govern extraordinari ha aprovat un sostre de despesa no financera de 5.176 milions d’euros pels Pressuposts Generals de la CAIB del 2022. Una xifra històrica que representa un increment del 9,5% en comparació a l’anterior amb 450 milions més.

La consellera d’Hisenda, Rosario Sánchez, ha explicat que aquest augment respon a l’arribada de fons europeus perquè inclou 311 milions del fons Next Generation dels quals 187 són del mecanisme de recuperació i resiliència i 125 del fons REACT-EU. També s’ha incorporat per primera vegada el factor d’insularitat amb els 183 milions d’euros previst per l’any vinent. Sánchez ha afirmat que aquest sostre de despesa permetrà mantenir els serveis públics i invertir en la reactivació i diversificació econòmica.

Els recursos del sistema de finançament autonòmic representen el 57% del pressupost no financer de la comunitat amb una partida total de 2.673 milions. És un 7% maco que l’any 2021 per l’impacte negatiu de la liquidació de l’exercici 2020.

En el 2022 es preveu un increment dels ingressos tributaris, tant cedits com propis, del 51% amb 388 milions més que els prevists en els pressuposts d’enguany. Els ingressos prevists per a 2022 ascendeixen a 924,8 milions en el cas dels tributs cedits i a 227,2 milions en el dels tributs propis. Aquest augment respon en termes generals a l’increment que ja s’està produint durant aquest any i a les previsions de tancament de 2021 i amb vista al proper exercici en un escenari de recuperació i creixement de l’activitat econòmica.

Els ingressos no financers prevists de la Comunitat Autònoma per a 2022 se situen en 4.672,8 milions d’euros, xifra que representa un augment del 6,9 % respecte de la previsió d’ingressos no financers del pressupost inicial per a l’any 2021.

Per a 2022, es mantenen suspesos els límits de dèficit, deute i regla de despesa arran de la crisi de la COVID-19. De totes maneres, el marge de dèficit propi previst s’ha establert en el 0,6%.

Acordar el sostre de despesa és la primera passa formal per aprovar els Pressuposts Generals de les Illes Balears del 2022.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Catalina Cladera, nova secretària general de la Federació Socialista de Mallorca

En concret, s'han emès un total de 141 vots a la llista que ha encapçalat Catalina Cladera per a liderar...

Catalina Cladera, nova secretària general de la Federació Socialista de Mallorca

Garrido ha destacat que el partit està fort i unit, i ha tret pit amb la gestió de la pandèmia...

El Govern estudia la proposta del Ministeri d’Hisenda de població ajustada

I continua defensant que en el nou sistema de finançament s'ha de tenir en compte la capacitat tributària de cada...

Salut no preveu reforçar el personal per vacunar més gent

Ho ha assegurat aquest dissabte la consellera de Salut, Patricia Gómez, després que ahir i avui s'hagin registrat cues de...