món

Tot apunt de cara al Brexit

El Govern ha recordat que els aeroports ja han fet les adaptacions necessàries per a les noves condicions de control de fronteres. D'altra banda, el servei d'estrangeria es reforçarà a partir de la setmana que ve davant la previsible allau de britànics que viuen a les Illes

Tot+apunt+de+cara+al+Brexit

EFE/EPA/NEIL HALL


El Govern considera que ja ha adoptat les mesures necessàries per prevenir els efectes que tindrà a Balears la sortida de Regne Unit de la Unió Europea, després que el guanyador de les eleccions d’ahir, Boris Johnson, hagi promès que serà efectiva des del pròxim 31 de gener.
Així ho ha assegurat aquest divendres la portaveu de l’executiu autonòmic, Pilar Costa, en ser preguntada a la roda de premsa posterior al Consell de Govern sobre el triomf del Partit Conservador en els comicis britànics, que ha definit de “victòria aclaparadora”.
Costa ha ressaltat que l’executiu regional ha actuat en coordinació amb el Govern central per  prevenir les conseqüències del “Brexit” per a la comunitat britànica resident a les illes, els balears que viuen al Regne Unit i el turisme.
Respecte a aquest últim apartat, tan important per a l’economia de les illes, la portaveu ha recordat que als aeroports ja s’han fet les adaptacions necessàries per a les noves condicions de control de fronteres. “Suposa un canvi en les regles de joc amb un país amb el qual tenim molta relació”, ha emfatitzat.

Reforç a l’oficina d’estrangeria

El servei d’estrangeria es reforçarà a partir de la setmana que ve davant la previsible allau de britànics que viuen a les Illes. S’estima que més de 10.000 estan obligats a regularitzar la seva situació per evitar veure’s afectats pel Brexit. 14.700 britànics ja viuen de forma regular a les Balears.

Na Helen viu a Mallorca des de fa 16 anys i creu que no tindrà cap problema amb el Brexit. Cada dimarts assaja a un cor on la majoria són compatriotes seues. Na Holly les dirigeix i quan li demanam pel Brexit: “Em fa oi”.

Totes dues reconeixen que, al rerefons del Brexit hi ha populisme i xenofòbia, i creuen que hi haurà greus conseqüències.

El Regne Unit ja ha decidit i el 2020 s’obrirà una nova era geopolítica a la Unió Europea.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

“La victòria del MAS suposa la recuperació de la democràcia a Bolívia”

L’exvicecònsol de Bolívia a Palma, Maya Nemtala, preveu que Evo Morales tornarà al país però que no s’integrarà al nou...

Xile aprovat redactar una nova Constitució

Més del 78% dels xilens ha votat a favor de reemplaçar l'actual carta magna, aprovada durant la dictadura d'Augusto Pinochet

Arreu d’Europa s’extremen les restriccions per mitigar la propagació del coronavirus

Cal doblegar la corba de contagis, torna a haver-hi xifres rècord

Continua l’incendi a l’estat de Colorado, als Estats Units

Ja fa 11 dies que es va declarar l'incendi