política

El Govern augmenta un 12% la inversió a Menorca en els pressupostos de 2021

Es preveu tirar endavant 77 habitatges protegits, noves residències, les seus de l'Escola d'Adults i el Conservatori o les reformes pendents als ports


El Govern augmenta un 12 per cent la inversió a Menorca. L’any que ve es tiraran endavant 77 habitatges protegits, noves residències, les seus de l’Escola d’Adults i el Conservatori o les reformes pendents als ports. També s’ultima la renovació de les infraestructures de regadiu a l’illa, amb prop de 7 milions que permetran multiplicar per 6 la rendibilitat agrària.

Els pressupostos autonòmics preveuen 39 milions per a inversions a Menorca, 4 més que enguany. Més d’una tercera part es destina a la construcció d’una vuitantena de pisos de protecció oficial i poc més d’un milió a la futura residència de gent gran que s’ha de construir als quarters de Santiago de Maó. També als quarters s’haurà de situar la futura Escola d’Adults. S’hi han pressupostat 3 milions; un poc manco del previst per a crear el nou centre de Formació Professional d’Hoteleria a Ciutadella i 8,5 milions d’euros per a transformar la Sala Augusta en el Conservatori de Menorca.

En l’àmbit portuari, es preveuen 6,5 milions per a la reforma del port de Fornells i 4,5 per als de Ciutadella, mentre que en el mediambiental s’han pressupostat 3 milions per a la depuradora des Mercadal i 5 més per a manteniment. Però, a més d’aquests grans projectes ja anunciats, hi ha alguna novetat més.

Els comptes s’han presentat aquest matí a agents socials i a representants del teixit empresarial que s’ha beneficiat dels préstecs sense interessos concedits a través d’ISBA per fer front als efectes de la pandèmia. Enguany, ja se n’han atorgat per valor de 170 milions a les illes, 17 i mig d’ells a Menorca, la qual cosa ha garantit el finançament a 200 empreses i autònoms. L’assignació inicial de crèdits per l’any que ve és de 100 milions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El batle des Mercadal reclama a Salut més personal i metge les 24 hores al poble

La pressió assistencial també afecta encara l'hospital, on s'han ajornat una quarta part de les operacions previstes

L’Ajuntament de Palma reclama als governs central i autonòmic més habitatges socials

El Fons Social d'Habitatges Municipals ha ajudat 171 famílies a trobar casa des de 2013

El Govern compra els primers vuit pisos buits de grans tenidors i vol adquirir-ne 75 més enguany

Una inversió pionera perquè l'administració utilitza per primera vegada el dret de tampteig i retracte

Els batles menorquins demanen claredat al Govern amb les mesures anticovid

En el primer cap de setmana de restriccions no s'ha sancionat cap incompliment