espanya

El Govern Basc declara la situació d’emergència sanitària per l’augment de contagis de coronavirus

A Madrid avui han començat a fer els tests aleatoris de covid-19 a les zones més afectades

El+Govern+Basc+declara+la+situaci%C3%B3+d%27emerg%C3%A8ncia+sanit%C3%A0ria+per+l%27augment+de+contagis+de+coronavirus

El Govern Basc ha declarat avui la situació d’emergència sanitària, davant l’augment de contagis de coronavirus. A partir de demà s’adoptaran, per tant, mesures restrictives com reduir la cabuda i les agrupacions de persones. També avui, Madrid comença a realitzar 6.000 tests aleatoris de covid-19 a les zones amb més incidència de la malaltia. I Cantàbria, Castella i Lleó i Galícia se sumaran avui vespre a La Rioja i Múrcia, amb l’entrada en vigor d’11 mesures i recomanacions per fer front als brots de coronavirus.

Les darreres dades, donades a conèixer ahir, recullen 610 casos de covid-19 a Euskadi, un 35 per cent més que en la jornada anterior. També augmenten les hospitalitzacions i, en aquest moment, hi ha 163 persones ingressades i 14 pacients a l’UCI. Xifres que el Govern Basc ha considerat suficients per declarar avui la situació d’emergència sanitària i l’aplicació de restriccions a l’hoteleria i la reducció de capacitat i agrupacions de persones. Un nou escenari que té com a objectiu evitar el col·lapse del sistema de salut, evitar un segon confinament i aprendre a conviure amb el virus, mentre no existeixi un tractament o una vacuna.

En la mateixa línia, Cantàbria, Castella i Lleó i Galícia se sumen avui vespre a La Rioja i Múrcia amb l’entrada en vigor d’11 mesures i recomanacions per fer front als brots de coronavirus. Aquestes mesures afecten l’oci nocturn, l’hoteleria, els centres sociosanitaris, els garbellats específics, les agrupacions multitudinàries i el consum d’alcohol i tabac.

I a Madrid ja han començat a realitzar els 6 mil tests aleatoris de covid-19 a les zones amb més incidència de la malaltia. Una d’elles és Carabanchel, on avui s’han convocat 1.000 persones d’entre 15 i 49 anys per fer-se les proves PCR.

Les reunions familiars, l’oci nocturn i l’àmbit laboral són els principals focus de contagi dels 837 brots actius actualment a Espanya, segons afirma el Ministeri de Sanitat, que en comptabilitza més de 1.181 des que va finalitzar l’estat d’alarma i més de 13.200 contagis associats en pràcticament totes les comunitats autònomes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Torra demana que les pròximes eleccions siguin un “plebiscit” del primer d’octubre

Aragonès manifesta que no hi ha "president" fins que els catalans n'escullin un

Sanitat obligarà a Madrid aplicar noves restriccions d’aïllament a deu municipis

El ministre ha assegurat que la situació a Madrid és "complexa i preocupant"

El PP recrimina a Garzón les seves crítiques a la monarquia

EH-Bildu diu que té voluntat de negociar els Pressupostos, però demana a Sánchez que deixi de banda a la dreta