política

El Govern cedirà sòl als promotors per dedicar-lo a lloguer social

El pla inclou la construcció de 505 nous habitatges de protecció oficial i la licitació de 71 més al llarg del 2020

El+Govern+cedir%C3%A0+s%C3%B2l+als+promotors+per+dedicar-lo+a+lloguer+social

El Govern ha elaborat un paquet amb 25 mesures extraordinàries per a pal·liar la falta d’oferta d’habitatge i combatre l’especulació. Una de les més destacades és que el Govern planteja cedir sòl públic als promotors durant un màxim de 75 anys per tal que facin habitatge de lloguer a preu fixat per l’executiu.

El projecte també preveu donar al Govern un dret de tanteig perquè pugui ser comprador prioritari en totes les operacions amb immobles procedents d’execucions hipotecàries que facin els bans o els fons d’inversió. El pla també suposa obligar els bancs a oferir lloguer social als hipotecats abans d’iniciar un desnonament. Aquest lloguer no podrà superar el 30% dels ingressos de l’inquilí.

El pla inclou la construcció de 505 nous habitatges de protecció oficial i la licitació de 71 més al llarg del 2020. Els promotors balears són escèptics sobre l’efecte real que tendran aquestes mesures en l’accés a l’habitatge. El Col·legi d’Arquitectes Tècnics de Mallorca veu bé el pla i destaca la seva participació en un nou sistema per agilitzar els permisos de construcció. El Govern pretén aprovar en un temps reduït un decret llei amb les primeres mesures d’aquest pla.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

No hi ha acord per reduir els sous dels parlamentaris

Unanimitat per destinar l'import de les indemnitzacions per dietes de desplaçament, quilometratge, despeses d'aparcament i de bitllets

Aprovat el primer Pla Director de Residus Perillosos de les Illes Balears

El Govern es posa com a objectiu reduir-los en un 10 per cent

Calvo adverteix a la FELIB de la vulneració de les restriccions de l’Estat d’Alarma amb determinats actes lúdics

Delegació de Govern demana que s'extremi la vigilància de totes les activitats programades, sense fer excepcions, perquè no es vulnerin...