X

Rajoy activarà dissabte l’article 155 i Puigdemont diu que si ho fa declararà la DUI

Els independentistes insisteixen en què hi ha temps pel diàleg

19/10/2017

Rajoy activarà dissabte l’article 155 i Puigdemont diu que si ho fa declararà la DUI

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la seva arribada a l'inici de la cimera del Consell Europeu a Brussel·les (Bèlgica). / EFE

Si no hi ha diàleg i continua la repressió, el Parlament de Catalunya, si ho estima oportú, procedirà a votar la independència. És el missatge que ha traslladat avui Carles Puigdemont a Mariano Rajoy, just minuts abans d’expirar el termini que li havia donat el govern espanyol.

Afirma explícitament que el passat 10 d’octubre no va votar la declaració d’independència. En la nova missiva, el president català recorda a Rajoy que va proposar una reunió que no ha estat atesa. També assegura que li va demanar revertir la repressió i que, per contra, s’ha incrementat amb l’entrada a presó dels líders de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Omnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

La resposta a la Generalitat ha vengut per part del portaveu de l’executiu central, Íñigo Méndez de Vigo, que ha llegit el comunicat que minuts abans havia emès La Moncloa. No ha admès preguntes dels periodistes.

Els partits independentistes insisteixen a demanar diàleg. PP, PSOE i Ciutadans justifiquen que l’aplicació de l’article 155 és l’única sortida a la crisi generada a Catalunya. Podem aposta pel diàleg i per un referèndum pactat, i recrimina al PSOE que es situï al costat del govern de Rajoy.

La maquinària del 155 ja s’ha posat en marxa i aquest dijous, tant al Congrés com a La Moncloa, s’han celebrat ja reunions entre el PP i el PSOE, per consensuar l’aplicació de l’article.

19/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris