societat

Pendents dels ajuts que el Govern central va prometre després de les torrentades

El Consell de Mallorca i els cinc ajuntaments afectats han sol·licitat un total de 18,3 milions d'euros per 76 projectes realitzats

Pendents+dels+ajuts+que+el+Govern+central+va+prometre+despr%C3%A9s+de+les+torrentades

El Govern central assegura que els primers 12 milions d’euros dels ajuts per la torrentada es pagaran abans de final d’any. El Consell de Mallorca i els cinc ajuntaments afectats han sol·licitat al Govern de l’Estat un total de 18,3 milions d’euros per 76 projectes realitzats. Aquests doblers permeten fer front a la meitat del que ha costat reparar les infraestructures. No obstant això, després d’un any, encara no ha arribat de l’Estat cap euro d’aquesta partida.

El Consell de Mallorca reclama a Madrid 11,7 milions; l’Ajuntament de Sant Llorenç, 5,5 milions, mentre que la resta de municipis sol·liciten quantitats entre els 143.000 i els 500.000 euros.
La Delegació de Govern ja ha tramitat davant Madrid dues terceres parts de les peticions i afirmen que abans d’un mes estarà tot remès al Ministeri.

La previsió del Govern central es que faci arribar els primers 12 milions d’euros abans de finalitzar l’any. La resta, fins arribar als 18,3 milions previstos, es reparteixen de la següent manera: 6 milions en el 2020, un milió en el 2021 i la resta en el 2022.

Els ajuts autonòmics sí que han arribat

Mentrestant, el Govern balear ja ha pagat 37,8 milions d’euros en ajuts, que es divideixen en dos blocs. 13,6 milions corresponen a línies d’ajuda que s’han repartit pels ajuntaments afectats per pagar reparacions municipals, i després, per fer front a defuncions i a les pèrdues econòmiques de particulars, empreses, habitatges, vehicles i explotacions agràries.
Els 24,2 milions restants s’han fet servir per pagar la reparació d’infraestructures de competència autonòmica com torrents, camins rurals i gestió de residus.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Les tovalloletes humides, un problema ambiental que afecta la xarxa de sanejament

Aliança per l'Aigua fa una crida, a la nova secció dedicada a Territori a l'informatiu Vespre, per evitar l'ús de...

Palma crea cada any un monstre de tovalloletes humides de 1.000 tones

Aquest producte genera embossos a les depuradores i canonades i suposa un cost per al consistori de 270.000 euros

Un 14% de les persones que fan feina són pobres

Les famílies que tenen fills tenen un major risc de pobresa o exclusió social

Quesería Menorquina avisa els treballadors de liquidar la fàbrica de Maó si no accepten un nou inversor

L'assemblea rebutja inicialment la proposta perquè no pertany al sector agroalimentari i no els satisfan les condicions laborals