societat

Pendents dels ajuts que el Govern central va prometre després de les torrentades

El Consell de Mallorca i els cinc ajuntaments afectats han sol·licitat un total de 18,3 milions d'euros per 76 projectes realitzats

Pendents+dels+ajuts+que+el+Govern+central+va+prometre+despr%C3%A9s+de+les+torrentades

El Govern central assegura que els primers 12 milions d’euros dels ajuts per la torrentada es pagaran abans de final d’any. El Consell de Mallorca i els cinc ajuntaments afectats han sol·licitat al Govern de l’Estat un total de 18,3 milions d’euros per 76 projectes realitzats. Aquests doblers permeten fer front a la meitat del que ha costat reparar les infraestructures. No obstant això, després d’un any, encara no ha arribat de l’Estat cap euro d’aquesta partida.

El Consell de Mallorca reclama a Madrid 11,7 milions; l’Ajuntament de Sant Llorenç, 5,5 milions, mentre que la resta de municipis sol·liciten quantitats entre els 143.000 i els 500.000 euros.
La Delegació de Govern ja ha tramitat davant Madrid dues terceres parts de les peticions i afirmen que abans d’un mes estarà tot remès al Ministeri.

La previsió del Govern central es que faci arribar els primers 12 milions d’euros abans de finalitzar l’any. La resta, fins arribar als 18,3 milions previstos, es reparteixen de la següent manera: 6 milions en el 2020, un milió en el 2021 i la resta en el 2022.

Els ajuts autonòmics sí que han arribat

Mentrestant, el Govern balear ja ha pagat 37,8 milions d’euros en ajuts, que es divideixen en dos blocs. 13,6 milions corresponen a línies d’ajuda que s’han repartit pels ajuntaments afectats per pagar reparacions municipals, i després, per fer front a defuncions i a les pèrdues econòmiques de particulars, empreses, habitatges, vehicles i explotacions agràries.
Els 24,2 milions restants s’han fet servir per pagar la reparació d’infraestructures de competència autonòmica com torrents, camins rurals i gestió de residus.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La comunitat educativa ja treballa en un ‘pla de retorn a la presencialitat’ per al curs que ve

L'objectiu és que estigui enllestit a finals de juny perquè els centres es puguin preparar durant el mes de juliol

51.482 professionals sanitaris infectats des de l’inici de la pandèmia

La xifra total de positius acumulats arriba als 238.564, dels quals 2.951 han estat diagnosticats en la darrera setmana

Les escoles d’arts comencen a reprendre la seva activitat

N'hi ha que han notat una davallada del nombre d'alumnes després del confinament

Veïnats de Maioris reclamen la dimissió del Govern central

Han exigit previsió davant d'una potencial segona onada de contagis per la Covid-19