economia

El Govern central ajudarà les empreses i autònoms amb 50.000 milions d’euros

Dins el paquet de mesures hi ha un fons dotat amb 10.000 milions que serviran per rescatar empreses


Un altre impuls per reactivar l’economia després de les conseqüències de la COVID-19: 50.000 milions d’euros per ajudar empreses i autònoms a sortir de la crisi que ha deixat la pandèmia. Dins el paquet de mesures econòmiques, un fons dotat amb 10.000 milions que serviran per rescatar empreses.

El fons de rescat permetrà que l’Estat entri de manera transitòria en el capital d’empreses privades viables que tenguin problemes de solvència generats per la crisi de la COVID-19, i per fer costat a les companyies mitjançant la compra d’accions, deute o qualsevol altre instrument convertible en capital, sempre que les mateixes empreses ho sol·licitin abans i com a darrera opció. Els 40 mil milions restants formen part d’una nova línia d’avals per a impulsar la inversió empresarial.

Una línia per contribuir a la recuperació de l’economia i l’ocupació i per fomentar la inversió, que es farà a través de l’Institut de Crèdit Oficial i que és independent de la de 100.000 milions que es va habilitar anteriorment per ajudar les empreses a afrontar els problemes de liquiditat a causa de l’aturada de l’economia. D’aquesta manera, es posen a disposició d’empreses i autònoms un finançament de 40.000 milions d’euros en avals perquè la banca els concedeixi més fàcilment, ja que tendran la garantia de l’Estat.

El Consell de Ministres també ha aprovat el pla “Renove 2020“, dotat amb 250.000 d’euros, unes ajudes que es concediran de manera directa i que poden anar des dels 300 fins als 4.000 euros, en funció del tipus de vehicle i del beneficiari.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Trasmed aprofita les rutes consolidades de Grimaldi Lines amb Itàlia per atreure passatgers de les Balears

La naviliera italiana aposta per les seves línies de Barcelona amb els ports de Sardenya i Civitavecchia

Taxistes i conductors VTC acosten postures

Els empresaris que duen els clients en furgonetes o cotxes asseguren que gairebé sempre recullen gent amb reserva prèvia. Però sempre hi ha qualcú que viatja més per lliure i...

El boom pels aires condicionats s’avança aquest estiu

L'augment de les temperatures en fa disparar les vendes, però sorpren als tècnics i instal·ladors.

Les constructores cerquen fórmules per subsistir davant l’augment de preus de les matèries primeres

En els darrers dotze mesos, el preu de l'acer ha pujat un 121% i l'alumini un 57%